Ненчо Касъмов: Младите ще съхранят магията на традициите

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в гр. София се проведоха селекциите за допускане до участие в „Детски Пирин Фолк“ и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2020.

Силната притегателна сила на Фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се качи на престижната сцена.

„Фактът, че тази година видяхме някои от децата, участвали в предходните издания на Детски Пирин Фолк, да се съревновават за допускане до участие в конкурсите за възрастни, е доказателство, че работим в правилна посока“ – коментира г-н Ненчо Касъмов, директор на Фестивала.

„Да видиш, че усилията, които полагаш за развитието и съхранението на родния фолклор, че Фестивалът пораства и се развива заедно със своите най-млади участници, означава много за нас. Именно младите са тези, които ще пренесат и съхранят магията на традициите във времето“, допълни г-н Касъмов.

Селекционното жури в състав: Димитър Христов – председател, Бинка Добрева, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов, прослуша и оцени изпълненията на живо на кандидатите за „Детски Пирин Фолк“ и конкурса за изпълнителско изкуство по четири критерия: точна интонация, стилова орнаментика, артистичност на изпълнението и вокалообразуване.

За допускане до участие в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа, оценяващите прослушаха анонимно и оцениха подадените авторски песни по следните критерии: принадлежност към македонска фолклорна област, композиция, аранжимент и текст. В подбора като консултант за текстовете, но без право на глас, се включи и поетесата Надежда Захариева. Резултатите ще бъдат обявени до броени дни.

3 коментара към “Ненчо Касъмов: Младите ще съхранят магията на традициите”

  • Storm каза:

    Леле как се е освинил тоя, а какъв симпатичен мъж беше… А щом Бинка е в комисията ще има подкупи и схеми, тя не гласува туко така, първо трябва да й се напълнят чантата и сутиена, след което дава гласа си.

  • Йайахай каза:

    На мен отслабнал ми се вижда ….Ама кога пък е бил свюимпатяга било е мбого отдавна преди 20 30 години .. аз от както се помня и него го помня хич не ми е бил симпатичен даже напрпив антипатичен … Винаги сън се чудела на Теодора как го изтърпя толкова време ..

  • Коцето каза:

    Ето я гнусната свиня ,която е излязла от кочината . Дайте нещо хубаво ,до кога ще гледаме грозни прасета. Само като го видя ми се драйфа! Тоя ще съсипе и продължава да унищожава българския фолклор. Престанете да показвате помярите на България!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!