Нелина проговори за раздялата с „Пайнер“

Нелина, която е високо оценена както в попфолк жанра, така и като блестящ изпълнител на фолклорни песни, преди няколко месеца преустанови дългогодишното си партньорство с „Пайнер“. След като напусна най-голямата музикална компания у нас, гласовитата певица започна да се самопродуцира.

На въпрос дали около раздялата с бившия й продуцент инж. Митко Димитров има някаква по-пикантна история, звездата реагира със смях.

„Какво, пикантна история?! Не се сещам за такава. Най-пикантното е, че вече сме колеги-продуценти“ – споделя тя пред blitz.bg.

Певицата коментира кои са предимствата и кои недостатъците на това да е самопроцудиращ се изпълнител.

„Още е рано да давам компетентно мнение, тъй като едва сега стъпвам на това поприще. Най-хубавото е, че мога да взимам сама решения кога, какво, с кого да правя. Налага се обаче да извършвам дейности, които досега са били дело много други хора. Предимствата са, че мога да контролирам всичко, контактувам директно с хората и така всичко става по-лесно и бързо“ – обяснява тя.

За компромисите със себе си в името на кариерата и включването в репертоара на песни, които не са по вкуса й, казва: „Без компромиси не може, дори в семейството е така. Но когато работиш с професионалисти,трябва да им се довериш и да преглътнеш себе се понякога. Връщали са ми текстове и песни, които съм харесвала, но на мен не са ми налагали да изпея такива. Смятам ,че музиката трябва да мине през сърцето, за да е истинска и да ти повярват хората. Изкуството трябва да вълнува и облагородява хората“.

Нелина разказва и за времето, през  което е изграждала своето име като съпоставя как днес някои стават звезди.

„През 90-те ставахме хит за една нощ без да сме го искали. Никога не съм имала за цел да стана певица, просто обичах да пея и ми доставяше удоволствие. Пеехме си по заведенията, запишем някоя песен и след няколко дни я чуваш да звучи отвсякъде. Нямаше формула, хората запяваха песента и я въртяха до безкрай! Честито, ти вече си звезда! Тук е мястото да благодаря на всички автори, създали големите ни хитове. Бяхме една шепа изпълнители и всеки със собствен стил. По-трудно се оказа да се задържиш там горе. Сега пазарът е различен. Можеш да избухнеш за една нощ в нета и си готов, но става с агресивна провокация, много скъпи клипове, а не с пеене. Липсват ми мелодичните песни със ярки човешки текстове. Днес можеш да станеш известен и от ТВ –формат, а после какво?! Не ми е ясно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!