Нелина извиси глас на световноизвестен фестивал

Нелина бе удостоена с честта да открие културната програма на голямата сцена на Antoniutti, нещо което се случва за първи път в 400-годишната история на празника San Fermín.

В дните между 6 и 14 юли Памплона е домакин на световноизвестния фестивал. През годините там са гостували обичани имена на музикална компания “Пайнер“.

“За мен беше изключителна чест и удоволствие да съм част от това паметно събитие. Да пеем и танцуваме заедно на българска музика“ – написа след гостуването си Нелина и отправи своята благодарност към асоциация “Българска роза“, по чиято покана гостува там.

На сцената изпълнителката представи обичани мелодии от своя репертоар, както и едни от най-популярните български песни. Публиката я възнагради с многобройни аплодисменти и не пропусна да извие традиционното българско хоро, на което се хванаха да играят даже и испанци, съобщават от Планета ТВ.

“Вълнуващо и незабравимо, неповторимо и неописуемо изживяване беше всеобщата прегръдка на публиката. Душите ни се сляха в едно всеобщо послание към целия свят: “Ние сме българи и нашата Родина е България! Където и да сме, ще работим, ще разказваме, ще представяме и популяризираме нашата култура. И нека светът да научи, че България я има и тя е нашето Отечество!“ – споделят след концерта присъствалите сънародници.

Нелина разкрива, че е истински впечатлена от San Fermín, от атмосферата и настроението, които властват в града.

“По време на празника, всички се обличат в бяло и червено. Това красноречиво говори колко са обединени хората и какво уважение имат към традициите“ – казва тя и допълва с усмивка, че самите те са си купили дрехи в тези цветове, за да са в тон с дрескода.

Певицата разказва, че е успяла да посети и традиционните надбягвания с телета, които по думите й са впечатляващи, както със своята пъстрота, така и със стриктните правила и отношение към животните, които никой не смее на наруши.

Присъствала е и на традиционните шествия в града. На финала на това вълнуващо пътешествие си е пожелала отново да има възможност да посети Памплона и да се впусне в културното приключение, наречено San Fermín, защото това е едно незабравимо изживяване за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!