Най-добрите прахосмукачки 2019: 4 от най-добрите модела ПОДРОБНО

Изборът на прахосмукачка може да бъде много лесен, но може да бъде и много труден ако преди това не сме наясно с няколко неща:

1. Колко пари най-много можем да дадем;
2. Готови ли сме за компромиси;
3. За какво точно ще я използваме най-често

Първите два въпроса са строго индивидуални и зависят изцяло от личните ни предпочитания, но при третият е по-лесно…

● ще чистим ли само пода с нея, дали ще обираме и тавана?
● колко голямо е жилището ?
● а добрият стар килим ще го чистим ли?
● и не на последно място, имаме ли домашни любимци?

Ако трябва да си купим прахосмукачка с, която да може да се почиства, както под така и високи места, най-вероятно ще се наложат редица компромиси, много по лесно е за това да си вземем друг уред познат от мнооого години (метлата). С метлата паяжините изчезват веднага без риск да изцапаме боята. Ако на някой това струва примитивно ОК, в списъка има модел които става и за таван.

Ако жилището е много голямо, тогава ние минаваме през много помещения или поне изминаваме голямо разстояние, тогава прахосмукачката за нас трябва да е лека, компактна и препоръчително правостояща, много често се препоръчва дори да няма кабел, а да бъде захранвана от батерия, точно като телефоните ни! Някой от най-добрите модели прахосмукачки изобщо имат точно такова захранване.

Ако държим прахосмукачката да почиства и килими, тогова ни трябва така наречената турбо четка! Тя е приставка съставена от въртяща се четка, която може да бъде задвижвана електрически или от всмукателната сила на прахосмукачката. Тя е полезна и за почистването на животински косми.

Нека да обърнем и внимание на домашните животинки. Истината е, че колкото и да ги поддържаме чисти те си оставят мръсотийките на практика там където имат достъп и където обичат да стоят. В 99% от случайте в някой ъгъл, до който не може да се стигне с ръка, а да не говорим с четка на прахосмукачка, в такива случаи е добре да имаме в комплекта на прахосмукачката и приставки точно за такива места.

Готови ли сме да видим кои са тези прахосмукачки?

Разбира се след като знаем какво искаме от всяка една прахосмукачка е лесно за разбиране защо тези прахосмукачки са може би едни от най-добрите за 2019 година!

И така нека започнем с:

Права и безкабелна прахосмукачка AEG AG5022 Ultrapower

Това е един уникален модел от високият клас прахосмукачки на AEG, който предлага много нека да разгледаме какво точно:

ЕКСТРИ:

● Страхотна мощност
● Вградена електрическа турбо четка (не намаля всмукателната мощност)
● Лесно сменяеми батерии, това е може би единственият модел който предлага подобна екстра. Вие може да си купите допълнително втора батерия и ако почиствате огромен дом ще сте сигурни, че ще почистите всичко!
● Вградено осветление с което ще виждате дори и на затъмнени места
● Функция за самопочистване на турбо четката, отново екстра предлагана много рядко

НЕДОСТАТЪЦИ

● не може да почиства таван, или по скоро не е предвидена за това
● въпреки, че можете да почиствате дивани и канапета от животинските косми много тесните места се достигат трудно с вградената турбо четка

Ако имаме вече метла у дома този модел може да замести всяка една друга прахосмукачка толкова добре, че след година бихме си взели още една от опасение, че в последствие няма да има.

Всичко това идва на цена от 399.99лв в момента намалена от 739лв, предлагана от МАГПРОМ БЪЛГАРИЯ.

Ако тези приставки не са достатъчно е време да затегнем кeсии и да погледнем следващия модел.

Права прахосмукачка Vorwerk Kobold VK200

На снимката има само част от приставките които се предлагат, пълният асортимент се знае само от Vorwerk, тъй като постоянно измислят нови и нови допълниния, които разбира се не са безплатни, но Хей! Нали това е статия за най-добрите прахосмукачки, нормално е те да са скъпи и тази приятели е една от най-скъпите. Само пълният комплект приставки може да ви излезе малко над 2000 Евро, но ще имате да избирате между опция за освежаване на матрак или пък приставка за обиране на отпадъка докато пробивате с дрелката.

ЕКСТРИ:

● много допълнителни приставки
● може да почиства килими
● чудесно се справя с мръсотията на домашните любимци
● разбира се има приставки и за почистване на тавани
● може да почиства и с пара, да полира и т.н
● много мощна
● относително тиха

НЕДОСТАТЪЦИ

● има кабел – въпреки, че много няма да са съгласни това е единственото нещо което не предлага

Това е може би една от най-скъпите прахосмукачки в списъка, особено ако бъде поръчана с всички екстри. Повече за нея може да научите на kobold.vorwerk.co.uk

Нека да разнообразим с една “стандартна” прахосмукачка….

Numatic Henry HVR200-A2

Numatic Henry HVR200-A2

Дори е и симпатична, но под това усмихнато изражение се крие истински звяр, който има мощен рев и един куп приставки, разбира се не като на Kobold VK200, но на практика част от тях са аналогични и всичко това за под 250лв.

ЕКСТРИ:

● множество приставки
● огромен контейнер
● подходяща дори и за промишлено почистване
● изпитан и издържлив модел, който не създава ядове

НЕДОСТАТЪЦИ:

● с кабел е
● не е особено лесна за пренасяне особено ако се напълни контейнера

За всички на бюджет, но въпреки това желаещи добра прахосмукачка това може би е най-добрият избор който може да се направи. Последно известна цена отново в MAGPROM е 249лв, но към момента е изчерпана, другото най-добро място от където може да бъде закупена е amazon.de за 149EUR.

Следващата по ред прахосмукачка е царицата на прахосмукачките…

Dyson Cyclone V10 Absolute
Въпреки че идва само с 2 четки в комплекта, тя идва с точно тези 2 четки! Най-добрата четка за полиране на под и най-добрата четка за обиране на косми. Изключително лека, много маневрена, единствената права прахосмукачка в класа си с която може да обираме на 360 градуса. Работи на батерия и използва най-мощната технология на Dyson за почистване и филтриране.

ЕКСТРИ:

● много мощна
● изключително ергономична
● лека и удобна
● пристакви които покриват повечето изисквания
● филтрира отлично

НЕДОСТАТЪЦИ:

● тук някой друг трябва да каже, защото не открихме такива

Към момента се предлага на най-добра цена в AMAZON.de за 699 EUR, това е прахосмукачка мечта, въпреки средно високата си цена тя е изключително купуван модел, който няма как да разочарова никой!

За повече модели прахосмукачки вижте каталога на magprom.net/prahosmukachki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!