Най-големите звезди на сръбската музика в памет на Шабан Шаулич

Шабан Шаулич загина при катастрофа в Германия на 17 февруари. Потресени от трагичния инцидент и кончината на Краля на сръбската музика, едни от най-големите звезди сред колегите му написаха трогателни думи в социалната мрежа и споделиха фотоси с него.

Лепа Брена написа във Facebook, че Шабан е един от хората, които всички са обичали и уважавали.

Певецът Мирослав Илич, който следващата седмица ще изнесе концерт в София, също е близък приятел на Шабан Шаулич. „Много съм ядосан на живота…“, пише звездата на страницата си.

Миле Китич заявява: „Всички думи са излишни. Напусна ни една легенда…“

„Трудно ми е да повярвам“, сподели звездата Драгана Миркович.

Весна Змиянац също се сбогува с големия изпълнител.

Кой е Шабан Шаулич?

Той е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По-късно се жени за Гордана, с която има три деца – Санела, Илдуза и Михайло.

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац“. До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!