Над 30 кавъра върху песни на Глория издири Иван Николов

Напоследък все повече обръщаме внимание на факта, че не само българските изпълнители правят кавъри на балкански песни, но и нашите съседи доста поназнайват за българската попфолк музика. Има десетки наши хитове, които се радват на особено внимание на Балканите, но не всички кавъри са с уредени авторски права и това ощетява преди всичко композиторите.

Новината с днешен ден дойде на електронната поща на Signal.bg. Иван Николов, който познава изключително добре творчеството на Глория, прави сериозно проучване в Интернет какви кавъри са налични в чужбина на песни от репертоара на Глория. Цифрата, ще се убедите сами, е наистина внушителна – 30, сега засега!

„Заех се сериозно да издиря в аудио вариант кавърите върху песни на Глория и се оказа, че колекцията всъщност е доста голяма. Събрах ги в едно видео и се надявам да го споделите във вашия сайт. Над 30 са кавърверсиите, направени по песни на Глория в Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Албания, Гърция. Рекордьори са „Ледена кралица“ и „Не сме безгрешни“ с по 6 версии. Има информация и за кавъри на „Намери си майстора“, „Балканска душо“ и „Не сме безгрешни“ в Македония, но на този етап са неоткриваеми и се споменават само като имена. Видеото съдържа общо 36 плагиати на песни от репертоара на Глория“ – пише ни Иван.

ЧУЙТЕ ПЕСНИТЕ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!