Надя Стоева разкри какво иска да остави на внуците си

Надя Стоева споделя, че винаги с радост си спомня за своето детство, като един от най-сантименталните периоди за всеки човек.

“Прекрасни са моите спомени от детските ми години. Въпреки че съм родена и живяла в София, винаги ми е било интересно да наблюдавам народни танци и да слушам по радиото народните певици. Не съм имала възможността от съвсем мъничка да имам народна носия, но си спомням, че съм искала да свиря на акордеон и винаги съм се радвала на черно-бялата снимка на моята баба, която е от шопския край. Мечтала съм си да порасна, за да мога да облека шопската носия на баба” – разказва тя в рубриката „От моето детство“.

Солистката на прочутия оркестър “Канарите” разкрива, че за първи път облякла автентична носия на турнето на състава във Франция.

“Тя беше от Кюстендилския край и си я купих от София. След като сложих костюма и китката в косите, трябва да ви кажа, че у мен нахлу някаква необикновена сила. Тъй като тогава бяхме пет солистки и изпълнявахме песни акапелно, за първи път усетих някаква мощ. Усетих, че ние, българите, сме по-различни, че нашата шевица носи сила, носи нашата идентичност. И до днес се вълнувам” – обяснява тя.

Разказва, че в своя гардероб вече има най-различни носии и то все автентични. Събира ги и съхранява с много желание и любов, защото иска да ги остави като наследство на своите деца и внуци. Сигурна е, че и те ще се вълнуват като нея и това ще бъде истинско богатство за тях. Още повече, че нейният син от малък е закърмен с любов към народната музика. Наред с детските песнички, му е пяла и много народни мелодии.

“Вече бях солистка на “Канарите” и една от любимите песни на сина ми беше “Кара Кольо”. Сега се вълнувам още повече като виждам нашия внук, как сам застава пред телевизора и имитира как свирят татко му и неговия дядо. И най-интересното е, че любимата му песен е “Любе, Атанасе”, която е на мама, татко и “Канарите” – подчертава Надя Стоева.

1 коментар към “Надя Стоева разкри какво иска да остави на внуците си”

 • Леля Минка от номер 54 каза:

  Дано не е същата скрънза към внуците си както е към комшиите си, всички я знаем как се крие като мишка, за да не се прекара да почерпи с един бонбон, а дори и да я хванеш ще ти натресе бонбони сезони от най-гадните с изтекъл срок на годност от преди пет години, колкото да се посереш от тях и да не си помислиш повече!

  Из Архива: И отново се скри в дън земя само и само да не почерпи,стария и изтъркан номер, който прилага от години.Дойде ли празник завесите се дърпат щорите ,се пускат завести ,вратите се залостват и стой като къртица в тях,дори спира да диша,когато почукам на вратата, изключва си телефона и ако евентуално я срещнеш и попиташ къде е била и защо се крие хуква да бяга по подобие на куца кокошка отнесла стар домат без каквото и да е обяснение.
  Много непристойно поведение не отговарящо на възрастта и , то бива да си свидлив и цънцър,но да се излагаш за един бонбон, който никой не ти иска,човек , който ти е набрал цветя от собствената си градина и е отделил време и с желание е тръгнал да те почете и покаже уважение, а ти да се подиграфаш с годините и трудът му.Колелото се върти чедо,бъди жива и здрава и знай Бога гледа.
  Поради тази причина никой от селото не иска да има взимане даване с теб.
  Нека да се знае!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!