Милко Калайджиев: След Джена няма нищо добро излязло във фолка

Милко Калайджиев е сред най-разпознаваемите попфолк изпълнители. Слави се както с хитовете си, така и като откривател на някои от топ имената в бранша, сред които Анелия, Галена, Преслава и Джена. В репертоара си има немалко вечни хитове, които  се слушат и от най-младата публика.

Ветеранът на попфолка коментира в каква посока се развива жанра и дали има  отлив, за какъвто се говори от няколко години.

„Ходя по дискотеки и виждам, че се пускат нови парчета, но след определен час се започва със старите песни. От миналата година ме канят непрекъснато на ретро партита и хората полудяват на тези песни. Може би преди бяха по-истински песните и всяка беше уникална само по себе си. Един приятел ми каза наскоро, че сегашните песни са като под индиго, като на ксерокс – пускаш един оригинал и след него много копия.

Песента „Къде си, батко“ догодина става на 20 години. Другият ми тотален хит „За да те забравя“ направи своите 10 години. Да не говорим за останалите ми хитове – „Любовта биография“ също е на 20 години! Представяш ли си за какво става на въпрос! Децата ги преоткриват тези песни и ги искат. Онзи ден бях на участие в пловдивска дискотека и гледам, че има балони с цифрата 19. Пошегувах се с тях, че са родени по времето на „Къде си, батко“. Точно така излиза! Тази песен продължава да вдига хората, чакат я с нетърпение. Чак се чудя от какво е породен този голям интерес?! Подобно беше и със „За да те забравя“, която я купи една израелка, която е хаус певица. Направи я хит на цялото Средиземно море. Това е истинска песен и затова предизвика такъв сериозен бум. Всички колежки бяха полудели по нея, звъняха ми да искат музиката и да я пеят по участия. Всяка една започваше програмата си с моята песен. Композиторът на този хит ми сподели, че след нея е направил още 13 като нея, защото всички колеги искали такава песен, но нито една не е станала такъв хит“ – споделя той пред „Шоу“.

Откривател е на голяма част от топ имената във фолка, но вече не се занимава с това.

„Отдавна не се занимавам с такива неща. Факт е, че съм подал ръка на момичета, които в последствие станаха певици номер едно на България. Сам на себе си правя евала, защото каквото съм казал, че ще стане, то е станало. Догодина защо да не ме поканят като жури в някой от музикалните формати, да им аз кой може и кой не може да пее. Последно закарах във фирмата Джена, оттогава няма нищо добро излязло на пазара“ – подчертава певецът.

„Ние нямаме къде да се видим, освен на сбирките на общите концерти на фирмата. Чуем се за някой личен празник и това е. Всеки е поел по пътя си, няма кой да се затирне специално до Свиленград да ме види. Макар че би могло… (смее се) Всеки е зает с ежедневието. Аз самият се занимавам с толкова много работи, но не мога да спра, това ме държи жив и енергичен“ – казва още Милко Калайджиев.

1 коментар към “Милко Калайджиев: След Джена няма нищо добро излязло във фолка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!