Милко Калайджиев: Вече няма уникални като Преслава, Галена, Джена и Анелия

Милко Калайджиев споделя, че 2018-та е хубава година за него, и в професионален, и в личен план.

“Доволен съм, защото направих четири народни и две попфолк песни. Децата ми завършиха езикова гимназия. Сбъднаха мечтите си. Вече са студенти, приеха ги, всеки, каквото искаше да учи. Ще имаме в семейството лекар и архитект. Така че от това по-хубаво, здраве му кажи” -разказва той в “Автограф”.

Певецът се чуди, защо синовете му са избрали двете най-трудни професии в този живот. Казва, че двамата са много упорити, но майка им е по-упорита. Цялата заслуга за това те да са студенти е нейна.

“Аз съм много добър и не мога да им се скарам дори. Ако не е Маргарита, не стават нещата” – признава Милко.

Не са правили голямо празненство по случай завършването на средното образование на близнаците. Дори не са им подарили подаръци. Абитуриентската вечер – това е бил подаръкът от тях. Според родителите на близнаците, завършването на 12 клас не е нещо особено, защото трудното започва от тук нататък и двете момчета тепърва трябва да се доказват.

“Предвид това, че близнаците по принцип имат много силна връзка помежду си, се чудя как така нямаха еднакви желания за учене и за професия. Но Антонио може да рисува, Алекс не може. Антонио направи две изложби, продаде много картини, пази си паричките и каквото му трябва, си купува. Алекс като близнак можеше и той да влезе да учи архитектура, но каза: “Тате, не мога да рисувам, няма как”. На Антонио биологията и химията не му вървяха, той залягаше над математиката и рисуването. И двамата говорят чужди езици, така че всеки си е намерил нишата, в която иска да се развива” – обяснява гордият баща.

Певецът признава, че вече няма амбиция да открива таланти и не се заслушва в нови гласове.

“Чувам певици, но не ми е направила някоя впечатление като Преслава например, като Галена, Джена, Анелия, да има нещо уникално. Не съжалявам, че съм подавал ръка на млади изпълнители. Радвам се за всички тях, че са успели. Радвам се и че са оценили това, което съм направил за тях – и Преслава, и Анелия, и Джена, и Галена. Те наистина са успели момичета” – подчертава той.

Милко не съжалява, че не е залитнал по тази модерна вълна в попфолка, по това съвременно звучене, защото неговият стил са веселите, купонджийски песни.

“Може би, хората очакват от мен това, което аз пея. Ако направя някоя по-модерна песен, няма да ме възприемат. Публиката определя коя песен да стане хит и нишата, от която има нужда в момента. Имало е нужда от дадена песен, в същия момент се появява и става тотален хит. Така беше със “За да те забравя”. Хората полудяха. Всяка певица започваше с нея участието си. И колегите от другите фирми също. Нямаше човек, който да не я пее тази песен. Не знам сега защо не се правят вече такива песни. Може би са изкривени хорските претенции и вкусове” – казва още той..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!