Миле Китич с цял духов оркестър от Сърбия в „Арена Армеец“

 14 декември в зала “Арена Армеец” в София легендарният певец отбелязва“35 години на сцена”

Легендата на сръбската музика Миле Китич ще отпразнува бляскаво 35 години на сцена с голям концерт в София на 14 декември 2018 в зала „Арена Армеец“.

По покана на звездата, специално за събитието от Сърбия пристига цял Духов оркестър – “Златна Ябука” от гр.Сурдулица. Трубачите са известни в цяла Сърбия, а тази година за пореден път ще се включат в най-голямото събитие в този стил – фестивалът в ГУЧА.

Какво точно Миле Китич ще изпълни заедно с тях, за сега от екипа му пазят в тайна, но е ясно, че освен трубачите, на сцената ще чуем и българските гласове от формация “Гласовете на Шоплука”. Те ще са беквокалисти в няколкото български песни, които звездата готви да изпълни у нас. Не е тайна, че той много обича българска фолклорна музика.

По тази причина в концерта няма как да липсва и песента “Девойко мари, хубава”, в която ще чуем гласовитата Таня Скечелиева -родопска народна певица с много характерен, собствен стил. В изпълнението на тази песен ще участват още и български музиканти, сред които кавалджията Кръстьо Димов – солист на Оркестъра за народна музика към БНР и младият гайдар Светльо Чалов, който е възпитаник на Музикалното училище в Широка Лъка. Българските фолклорни песни, които Миле Китич ще изпълни по време на концерта, са с изцяло нов аранжимент и обработка, дело на Ники Луканов.

В навечерието на Коледа, на 14 декември в “Арена Армеец” Миле Китич ще сподели най-големите си хитове пред българската публика, като: „Plava ciganka”, „Jasmina”, „Kraljica trotoara”, „Svisutu”, „Milioni, kamioni”, „Sampanjac”, „Sanker”, „Kopka me kopka”, „Bomba”, „Pije mi se”, „Kilo dole, kilo gore” и много други.

По негов личен избор на сцената ще стъпи и Галена. Сръбската звезда обещава на всички в залата незабравимо шоу и голям купон.

Билетите за събитието се продават с пълна сила в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в билетна каса в зала “Арена Армеец”, Билетен център в НДК, верига магазини Office1Superstore, книжарници Booktrading и бензиностанции OMV в цялата страна. Цената им е от 25 до 50 лв., според мястото в залата. Началото е в 20.00 ч.

Вижте видео поканата на звездата на сръбската музика към българските му фенове – тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!