Мелинда Христова: Сега е моят ред! Готова съм да заявя себе си

Мелинда Христова е готова с новия си музикален проект, който съвсем скоро ще направи своята премиера онлайн. Песента е със заглавие „Не и с мен“ и има интересна история.

Дъщерята на попфолк легендата Хари Христов разказва за вълненията около създаването на своя сингъл и какво е посланието на песента.

„Това е песен за силния характер на една жена, на една истински обичаща жена, може би предадена, може би не, може би успява да прости и се връща при него, а може би не… Ще оставя на слушателите да изберат своя край или пък своето начало. В тази песен съм изцяло себе си – това, което винаги съм искала да бъда! В целия проект няма компромиси и заради това се забавихме малко, докато направим всичко така както си го представям. Това е моята музика, моето усещане, моето виждане за нещата. Това не е попфолк, това не е и поп, за мен това е онова съчетание на балканска музика, която създават много турски, македонски, сръбски, хърватски изпълнители. Това е песен, създадена с желание и душа, от всички – като започна от себе си, през аранжора, текстописката, студиото, в което записвах, Цвети Янева, която много харесвам, и неведнъж съм работила с нея. Благодаря на всички замесени в целия проект и на Цвети за помощта да заснема този клип с точно този екип! Преди много години, именно рождения ден на „Сигнал плюс“ бе мястото, на което баща ми и Драганински ме запознаха с нея“ – разкрива Мелинда за Signal.bg.

Историята на песента също е доста любопитна, а работата с тандема Велислав Драганински и Мариета Ангелова довежда творческия импулс на младата певица до своя успешен край.

„След като написах музиката на песента, тя дълго седя в компютъра като демо. Една вечер седнах и написах текст, който носеше малко по-различно усещане от този, който ще слушате от тук нататък. С времето песента отлежа и промених концепцията й. Интересното е, че не знаех как точно да я представя и исках съвет от човек, който не е постоянно около мен, но пък е професионалист в работата си. Това беше JJ. Обядвахме и му я пуснах, тогава той каза: „Звънни на Драганински да й направи аранжимента и на Мариета Ангелова за текста! Веднага!“ (Беше забавно)“ – спомня си изпълнителката и допълва още:

„Така се чухме с Драганински, след това с Мариета Ангелова. Изпратих й моя текст, след час ми звънна за няколко уточнения, разбрахме се да използва и част от този текст, който вече бях написала. Същата вечер ми изпрати и вариант, който се оказа финален. Седмица след това, докато се прибирах от участие, получих имейл от Драганински. Аранжиментът бе различен от този в моята глава, но наистина се влюбих и плаках от щастие. Всичко това стана много бързо. Но пък със записа се забавихме“.

Заснемането на видеоклипа станало още преди началото на извънредното положение, заради което пък се забавила премиерата на лентата.

„Цялата ми идея за клип и представяне се променяше по ред причини, но за добро. Накрая имах дата за промоция на песента с бенд и наистина щеше да е красиво, но обявиха извънредно положение и всичко свърши. Така след като клипа престоя 2 месеца в компютъра на Николай Скерлев, който е оператор и режисьор на клипа, реших тази неделя – 3ти май от 19:30 да видите и чуете „Не и с мен“ в официалната ми страница в YouTube. Сега е моят ред! Готова съм да заявя себе си и вярвам, че за хубавите песни никога не е късно!Пожелавам си успех и здраве! На всички, които четат това, желая да имат силен дух, кураж и да са здрави! Слушайте хубава музика! С мен слушайте „Не и с мен“ – открито заявява финалистката от „Гласът на България“.

4 коментара към “Мелинда Христова: Сега е моят ред! Готова съм да заявя себе си”

 • ...... каза:

  Глас – Цветелина Янева
  Визия – Деси Слава/Даяна

  Мелинда по принцип е талантлива, но в тази песен все едно слушам Янева и гледам нещо средно между Деси Слава и Даяна. Хубаво ще е да бъде себе си, а не да имитира любимките си.

 • Плевен каза:

  Тази ми мяса на онази, за която не мога да се сетя, пееше с един микрофон беше в Котел.

 • Мик каза:

  Успех, че тези новите на Галин въобще не ми харесват и жанрът съвсем ми е станал безинтересен вече. Има нужда от нови, но добри изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!