Людмила Радкова: Горан Брегович е гениален музикант

Българската певица Людмила Радкова, която вече 23 години е неизменна част от легендарния „Оркестър за сватби и погребения“ на Горан Брегович, изрази радостта си, че съвсем скоро отново ще излезе на българска сцена, пише nova.bg.

На 26 и 28 септември Античният театър в Пловдив ще посрещне майстора на балканската музика и емблематичните му хитове, известни в цял свят, „Калашников“, „Месечина“ и много други. Какво още да очакваме от двата BEST OF концерта издава самата Людмила, която заедно със сестра си Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.

„Подборът на песни за концерта е страхотен! Програмата включва най-харесваните изпълнения на Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ в цяла Европа. Това са най-големите хитове от всички негови филми, включително и тези, в които работи заедно с Костурица – „Месечина“, „Едерлези“, „Чае Шукарие“, „Калашников“ и т.н. Песни, с които много може да се танцува и пее“, споделя Людмила.

Пловдивската публика ще чуе още и две нови песни с испански ритъм, една гръцка, една арабска и разбира се, родопската „Вечерай, Радо“ – визитната картичка на двете български певици, за която Брегович казва, че му звучи космически и когато я запеят двете сестри, той винаги става на крака.

Людмила признава и голямото уважение, което изпитва към рок звездата на бивша Югославия: „За мен Горан Брегович е гениален музикант. Той е най-добрият композитор на Балканите, който умело съчетава всички балкански ритми в едно.“

По отношение на плановете им след двете участия в Пловдив, певицата споделя, че с бенда веднага заминават за Букурещ, след което им предстои дълго турне в Америка и Канада.

BEST OF концертите на Горан Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ са на 26 и 28 септември от 20.00 часа в Античен театър Пловдив. Билетите за 28 септември вече са изчерпани, но за 26 септември има все още, като са на цени от 40 до 60 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!