Лилия Семкова: Славена ми подари своя песен

Лилия Семкова е една от най-атрактивните участнички в риалити формата „Фермата“. Бесрабската българка впечатли със силата на духа, обичта към България и великолепното си пеене. Тя вече представи своята първа самостоятелна песен – модерна интерпретация на обичаната „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и подготвя нови сингли за своя репертоар.

В  „Открит микрофон“ на Signal.bg Лили разказва пред водещата Емилия Стоянова за първите си изяви на сцената и обичта към фолклора. Развълнувано говори за копнежа за посети България и събдването на голямата детска мечта.

„Когато не живееш в България, точно тогава най-много ти е мъчно. Искаш да пееш повече български песни, да опознаваш повече страната –  да учиш фолклора, традициите, историята, защото си далеко и не можеш да я обикнеш тази България така, както искаш. Това е и причината бесарабските българи толкова да я обичат, чак да я сънуват. Това е мечта омайна в сънищата на младите хора, на дечицата. Като чуят България, смятат че това е Рай. По същия начин и аз бях“ – с вълнение споделя тя.

Лили Семкова обича да пее и има завършено музикално образование. Признава, че е кандидатствала в „Гласът на България“, но не са я одобрили и разсъждава какви могат да са причините за това.

За първите си изяви на сцената у нас казва: „Хората тук много добре ме приемат, което няма как да не ме радва. След всяко мое участие съм толкова щастлива и имам желание още повече да работя, за ги да радвам с нови песни. Надявам се и този проект, над който в сега работя, да се хареса на публиката“ – разкрива Семкова.

В момента тя усилено подготвя новата си песен, която й е подарък от певицата Славена. „Голямо благодаря на Славена. Подари ми я с чисто сърце, което я прави още по-специална за мен. Това е песен, свързана с емигрантите, много въздействаща, текстът е много силен. С голямо нетърпение чакам да стане готов аранжиментът и да започнем работата над клипа“ – издава тя.

Гледайте емоционалното интервю, което Лилия Семкова даде в „Открит микрофон“ с Емилия Стоянова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!