Легендите от „Сигнал“ вдигнаха до червено градуса на настроението - Signal.bg

Легендите от „Сигнал“ вдигнаха до червено градуса на настроението

Група „Сигнал“ зарадва гостите на „Банкя Мези“ с хитовете си

Легендите от „Сигнал“ вдигнаха до червено градуса на настроението по време на концерта си на най-мащабния фестивал у нас. „България Мези“ се провежда в парк „Ротонда“ в Банкя. Йордан Караджов изпълни с много страст и чувство най-обичаните балади и рок парчета заедно с групата му. Хиляди софиянци и гости на столицата бяхя дошли на фестивала „Банкя Мези“, който е с вход свободен.

Фестът на балканската скара и тази година предлага на посетителите още от 10 сутринта много изненади и игри с атрактивни награди. Майсторите готвачи приготвят на място празнични специалитети за всички посетители.

До 7-ми май ще продължат и вечерните концерти от 19 часа в парк Ротонда – със сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя. Навръх Гергьовден – с оркестър „Канарите . Гръцкият певец Андреас и победителите от „България търси талант“ „Виво Монтана“ също ще се включат в концертите. И тази година основен акцент в програмата са патриотичните спектакли и игри. Те са дело на мобилно читалище „Бащино огнище“ и неговия създател Ивайло Шопски.

През всички дни има разнообразни забавления, танцови уъркшопи и надпревари през целия ден. Партньор на фестивала на организаторите от Фондация Георги Енчев е район ‘Банкя’. Наред с хубавата музика, „Банкя Мези“ традиционно радва посетителите с богати празнични щандове с гергьовски изкушения. Сред тях са чевермета и месни деликатеси, гарнирани със студена бира и вино. Гостите на празника с охота се включват в големите турнири по белот и табла и надяждания с вкусотии, в които печелят много награди.

За най-малките посетители се провежда „Училище за юнаци”, където децата, под формата на игра се запознават с бойната подготовка на хайдутите. С фестивала започва национално турне „България Мези“ на фондация „Георги Енчев“. На 17 май продължава в градовете – Пазарджик, в Пловдив – 30 май, 7-ми юни – Свиленград, 14-ти юни – Стара Загора и 21 юни – Добрич, 4-ти юли – Варна и 19-ти Бургас, след което и в някои от големите ни морски курорти, както и есенно издание с богата програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!