Легендарен певец се завръща с нов клип / ВИЖ

Легендарният изпълнител на тракийски песни Тодор Кожухаров се завръща в телевизионен ефир с нов видеоклип. Заедно със съпругата си Донка Кожухарова и оркестър „Южни ритми“ той засне авторската си песен „Мама на Тодор думаше“, която вече се излъчва в ефира на Фен Фолк ТВ.

Тодор Кожухаров е роден на 29 ноември 1956 г. в свиленградското село Мустрак. Своята музикална кариера започва още като юноша. Първите си солови записи прави в Радио Пловдив през 1979 г., а през 1982 г. – и в Националното радио, общо около 300 песни. Сбъдва и голямата си мечта да изнася концерти из цялата страна пред многобройна публика. Безброй са съборите, които е огласял с тракийските си песни.

През 1989 г. Кожухаров основава оркестър „Южни ритми“ и вече 30 г. заедно не спират да радват своите почитатели и всички любители на българската народна музика.

През всичките свои творчески години той не прекъсва връзката с корените на родния Хасковски край, а рез 2019-а е обявен за почетен гражданин на Хасково.

Признат за емблема на тракийския изпълнителски стил, той има и авторски песни, базирани на автентичния фолклор в духа на вековната тракийска традиция.

Тодор Кожухаров е отличаван с награди у нас и в чужбина. Връх в певческата му кариера е трикратното гостуване в края на 90-те години на миналия век в Лос Анджелис, САЩ като участник в Световната музикална олимпиада, откъдето се завръща със златни медали.

През 2004 г. издава книгата „С магията на песента“ със 115 нотирани песни, подбрани от богатия му репертоар с идеята да достигнат до младите му колеги. Той многократно е член на журито на националния събор „Китна Тракия пее и танцува“, председател на жури на много фестивали в Южна България и продължава да радва своята публика с таланта си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!