Лазар разкрива, че е кръстен на дядо си по майчина линия и е много щастлив, че родителите му са избрали точно това име, защото до този момент му е носило много късмет, надява се и занапред да е така.
“Имал съм много хубаво детство, защото съм прекарвал по-голямата част от летата си при моите баба и дядо на село, в Кнежа, близо до Плевен. Те гледаха много животни, имаха градина. Хапвал съм хубави селски домати, копал съм в градината, хранил съм кокошки… Дядо ми имаше гълъби и аз много обичах да му помагам. Наистина беше страхотно изживяване и е спомен, който ще ми остане за цял живот. Много се радвам, че съм го изживял” – разказва той в “Звездно”.
Освен името, от дядо си е наследил и неговото спокойствие и чувството за справедливост. Признава, че понякога е избухлив, но се старае винаги да запази хармонията и спокойствието.
“Справедливостта е много важна за мен. Когато има нещо нередно, е важно то да се изтъква и да не остава безнаказано. Не трябва да се подминава, защото всички ние трябва да бъдем справедливи и да залагаме на истината, и на това, което лично ние сме възпитани да възприемаме като истина” – подчертава изпълнителят.
В семейството му се празнуват и Лазаровден, и Цветница, защото той и майка му са именници.
“Майка ми се казва Ванилия. Това е едно страхотно цвете, а който не знае, ванилията е вид орхидея. Празнуваме и двата празника семейно, с един хубав обяд. Това като цяло поражда страхотни емоции, още повече, че пролетта зарежда по особен начин и те кара да се чувстваш добре, позитивен и усмихнат” – обяснява той.
Лазар е категоричен, че българите сме благословени откъм празници, традиции и трябва да ги пазим и да си ги помним, защото са нещата, които остават. В неговото семейство Възкресение Христово е на почит и се спазват всички традиции.
“Събираме се, боядисваме яйца и правим козунаци. Аз лично правих козунак преди 2-3 години, с който козунак буквално можех да убия човек, не се получи. Майка ми обича да се занимава с такива пипкави неща, така че аз оставям приготовленията за празничната трапеза на професионалистите. Аз мога да направя хляб, защото напоследък започнах да си пека сам хляб и се справям доста добре” – разкрива той.
Последвайте ни за актуални новини в Google News