Криско, „Сигнал“, „Канарите“, Бобан и Стоя с безплатни концерти на "Банкя Мези“ - Signal.bg

Криско, „Сигнал“, „Канарите“, Бобан и Стоя с безплатни концерти на „Банкя Мези“

 Криско, „Сигнал“, „Канарите“, Бобан и Стоя пеят на „Банкя Мези“

Криско, „Сигнал“, „Канарите“, Бобан и Стоя ще изнесат безплатни концерти за Гергьовден на фестивала „България Мези“.

Хитмейкърът Криско ще даде старт на най-мащабния фестивал у нас през изминалите две години – „България Мези“,  с голям вечерен концерт в парк „Ротонда“ в Банкя на трети май от 20 часа, с вход свободен. Фестът на балканската скара и тази година ще предложи много изненади и игри с атрактивни награди, а топ готвачи ще приготвят на място специалитети, които ще могат да опитат стотици софиянци, любители на кулинарните изкушения за празничните дни в Банкя от 3-ти до 7-ми май.

И тази година основен акцент в програмата са патриотичните спектакли и игри, които ще бъдат дело на мобилно читалище „Бащино огнище“ и неговия създател Ивайло Шопски. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи, или традиционни носии от различни български региони.

След откриващия концерт на Криско, в следващите дни на фестивала зрителите ще се насладят на вечерни спектакли на легендите от „Сигнал“, оркестър „Канарите“, сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя. Началото е от 20 часа.  Ще се изявят още Монти от „Айс крийм“, група „Хоризонт“, Андреас и „Виво Монтана“. Всички концерти на певците са подарък за гостите и са с вход свободен. През петте дни ще има разнообразни забавления, танцови уъркшопи и надпревари с начален час – от 10 часа сутринта до 22 часа вечерта.

Организаторите от Фондация Румънеца и Енчев си партнират за фестивала със Столична община и район „Банкя“. Наред с хубавата музика, „Банкя Мези“ традиционно ще предложи на всички посетители богати празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите.

Организаторите са предвидили и целодневни атрактивни забавления с над 1000 награди. Гостите на празника ще могат да се включат в големите турнири по белот и табла, включително и по надяждания с вкусотии. Всеки ден на фестивала се очакват уроци по български фолклор. За най-малките посетители ще е отворено „Училище за юнаци”. В него децата, под формата на игра, ще се запознаят с бойната подготовка на едновремешните хайдути.

С „Банкя Мези“ стртира национално турне „България Мези“, което ще продължи и в градовете – Пазарджик – от 17 май, Пловдив – 30 май, 7-ми юни – Свиленград, 14-ти юни – Стара Загора и 21 юни – Добрич. Следват – 4-ти юли – Варна и 19-ти Бургас, след което фестивали ще има и в някои от големите ни морски курорти, както и есенно издание с богата програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!