Криско разбуни духовете със смел експеримент в музиката

Хитмейкърът прави уникален концерт – спектакъл

Криско разбуни духовете с предстоящия си концерт-спектакъл, в който ще изпълни по нов начин най-емблематичните български поп песни от последните 20 години.

„Криско и Филхармонията: Трибют към българската музика”. Това е името на новия проект на хип хоп изпълнителя и филхармония „Проф. Димитър Ненов”. В концерт-спектакъла Криско ще поднесе едни от най-красивите и обичани български поп песни от последните 20 години, а аранжиментът е на диригента Левон Манукян.

В студиото на „Здравей, България” двамата споделиха подробности за проекта и за градовете, в които ще гостуват по време на него.

„Такъв експеримент не е правен. Идеята беше на филхармонията. Това е проект, който може да обедини няколко поколения и хора, които имат различни интереси”, коментира Криско и допълни, че турнето започва на 3 юни в летния театър на Варна, следва Бургас, а финалът ще бъде в Пловдив.

„Рап музиката ще е в много малък процент. Основната музика, която ще представим, е поп музика. Най-емблематичните поп песни за последните 20 години. Ще направим и много мои песни, които са подходящи да се преаранжирани с филхармония”, сподели още той и допълни, че в проекта са включени около 20 песни.

„Не е правен досега в България такъв смел експеримент с хип-хоп, с рап музика. А в световен мащаб има няколко опита, много сполучливи . Това е една материя, върху която все още не е стъпвано смело”, коментира Левон Манукян, диригент на филхармонията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!