Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов

В ефира на Фен Фолк ТВ вече е факт новият проект на Илиян Йорданов. Своята премиера направи видеоклипът към народната македонска песен „Дедо Димо“.

След успеха на хумористичната песен „Събрали се три щурци“, Илиян Йорданов продължава в същата посока. „Дедо Димо“ също е с хумористичен текст.

„Песента „Дедо Димо“ съм я научил лично от неповторимия народен певец Костадин Гугов още през 2000 г. Той ми каза, че имам интересен глас, автентичен и ще ми приляга. С най-голямо удоволствие и чувство за удовлетвореност и отговорност изпълнявам тази песен като завет от него.“, сподели изпълнителят от „Диапазон Рекърдс“ , който усъвършенства своя глас благодарение на достолепния Костадин Гугов.

Приживе той разказва на талантливия Илиян Йорданов, че когато бил младеж чул това изпълнение в македонския край. Гугов допълнил песента, изменил част от текста и я завещал на изпълнителя от ефира на Фен Фолк ТВ, за да й даде популярност и да продължи традицията, да я съхранява и предава на следващото поколение.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в град Копривщица. За танците в клипа Илиян Йорданов се довери на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“, с. Първомай.

Облеклото на изпълнителя кореспондира с песента. Носията също е традиционна от македонския край.

11 коментара към “Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов”

 • Кирил Спасов каза:

  Ей боклуци от фет тв престанете да пускате простотии ,оная дебела свиня парцала ненчо да се погледне на какво е заприличал??????? А тази утрепка ,за него КОСТАДИН ГУГОВ казваше ,че е ненормален подиграваше му се ,този човек е луд,! Престанете да си правите реклама на великия КОСТАДИН ГУГОВ! Майката ви мръсна ,мошеническа ПОВРЪЩА МИ СЕ !!!!!!!!

 • Gabrovski каза:

  Spasov ebisi putkata mai4ina zloben izrod -Poznavah GUGOV i naistina pomagashe na mladiq pevec . Tova mnogo dobre go znam oshte prez dale4nata 1999 godina . Vro4em ti si ludiq izvraten idiot.

 • gledah komentara na kiril spasov abe shto ne tigo nabutam v ustata da eba maikati kakvo govorish za peveca zloben izrod kakvotie napravil aaa kostadin gigot mi beshe priatel i go e voidil pri men da mi pee na moiata svadba peveca ilian yordanov toi ne e lydia a ti si lydia i znam jesi pederas

 • Господин Спасов коментарът ви е видимо продиктуван от някакви лични користни ваши цели непредубеденият българин никога така злостно няма да нападне един млад творец който живее труди се и иска да успява в границите на нашата Мила родина и Отечество Република България Вие трябва да се засрамите от вашето поведение прочем сте анонимник покажете си физиономията да ви видим Излезте с името си защото това е явно е ваш псевдоним измислен за този коментар зад който прозират нечистоплътните интереси на конкурентна компания

 • Братя българи не ми харесва тона на коментарите много злост много пошлост коментирайки творчеството това е недостойно за нас българите мислете с главите си хора не виждате ли че максимата разделяй и владей работи в нашите времена тази Максима ни погубва те убива българското Защо не се обединим поне около българското да го възродим да се единим за да възстановим българското творчество и традициите които да ни върнат към нашите родови корени и да въздигнем българския дух непобедимостта на българския дух и несломеността ще ни доведе до успехите на обществото ни държавата ни и добруването на нашия народ песента на младия певец е много жива хубава и бодра стимулираща ни. Приветствам творчеството на такива млади хора в България, желая му успех в неговата кариера на творец и музикант и певец.

 • Господин Спасов Сдружението на Творците и Музикантите в Република България остро осъжда такова поведение и изказване с което вие като слушател на народно творчество за еманата позиция считаме че за развитието на народната музика такива коментари рушат нормалната атмосфера в този Бранд и спомагат за деградиране на народното творчество. Това е пример как вашето изказване е пример Какви не трябва да бъдат отношенията в музикалния свят на народното творчество. Ние изцяло заставаме зад младия творец Илиян Йорданов считаме, че като млад музикант и певец той търси своето амплоа той е търсеща личност ние следва да го адмирираме за неговите усилия, а не като някакви критикари и някакви злобни изказвания каквито вие в случая сте направили. Считаме че това това е правилната позиция и младите хора за да се развиват в България в частност народната музика следва да бъдат поощрявани, дори и някъде да има някакви слаби пунктуални като моменти това може да бъде изчиствано, може да бъде коригирано но това следва да бъде правено в една пълноценна добронамерена критика ане със злобни изказвания спряму нашите млади творци. В този смисъл ние заставаме изцяло на страната на на младите наши български творци. Държим да се знае лично през 2002-ра година Народния певец Костадин Гугов го доведе при нас и ние го приехме в нашето сдружение Народния певец Илиян Йорданов. Председател :Тихомира Гайтанова София

 • Дарето каза:

  ДА НАИСТИНА ГУГОВ БЕШЕ СТАНАЛ КЛОШАР И МИРИШЕШЕ И ПРОСЕШЕ ПАРИ ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ДАЖЕ МОГА ДА СПОДЕЛЯ ЧЕ ИМАШЕ И БИСЕКСУАЛНИ НАКЛОННОСТИ МНОГО ХОРА ГО ЗНАЯТ ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!!!!!

 • КАМЕН Г каза:

  Не знам тоя за какво го плюете г-н Спасов младият певец че е бил луд но знаетели че аз пък лично знам и съм виждал гаджетата на певецът Костадин Гугов от мъжки произход.
  Гугов е лудия и вие г-н Сасов явно сте бил любовник на Костадин Гугов и сте правили орална любов на вашия приятел гугата всеки който го познава добре знае за педераските наклонности на вашия любим певец въпреки че има син и дъщеря с две думи бисексуален.
  Спомням си част от любовта на Коцето -Явор, Даниелчо БНТ , Веско , Владо от Върба и доста други палавници на любовта. Наистина беше много добър певец но извратен.

 • Бог да го прости Костадин Гугов хубав певец беше, но наистина беше бисексуален педарунгел а и не беше много на център през последните години беше изкуфял!!! На младия певец Илиян Йорданов му пожелавам успехи в творческото развитие леля. Не обръщай внимание на тази провокация то първа ще пишат Илиянчо и положително и отрицателно за теб .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!