Коко: Човек е креативан, когато работи

Костадин Кръстев – Коко за кратко време успя да се наложи сред най-актуалните фотографи на зведи у нас. Самият той признава пред камерата на Signal.bg, че 2010-та е неговата силна година. Коко бе удостоен от сп. „Нов фолк“ с наградата „Фотограф на годината“. „Това беше много хубав завършек на годината, март месец, но все пак…“ – споделя фотографът и пояснява:

„Много се радвам за всички изпълнители, които се довериха на мен, защото аз бях едно много младо име във фотографията и в попфолка. Пред моя обектив застанаха наистина много добри имена, утвърдени имена, повярваха ми. Аз се постарах наистина да ги представя в по-различна светлина. Мисля, че и те са доволни, аз съм доволен. Очевидно, че и хората, които са гледали нашите фотосесии, щом ме направиха „Фотограф на годината“. Бях номиниран наистина с много добри имена – Велислава Каймаканова, Дилян Марков, Данчо Петков, Люси. До последния момент не бях сигурен, докато не чух името си“.

След приза, макар за кратко да е имало някакво първоначално стъписване от страна на изпълнителите, са започнали да валят доста ангажименти за фотосесии.

„Обадиха ми се доста имена, с които не бях работил. Станах малко по-интересен, това е хубаво, защото ще имам работа, ще правим нови неща. Човек е креативен, когато работи и аз се надявам, че с работата си ще бъде все по-креативен и съответно да показвам изпълнителите в нова светлина“- споделя Фотограф №1.

Костадин Кръстев-Коко има индивидуален подход към всяка изпълнителка, която застава пред неговия фотообектив и е категоричен: „Не трябва да ги караме да изглеждат еднакви. Нека всяка, сама за себе си, бъде уникална. Хубави би било да се случват нещата по различен начин.  Всяка една я виждам по различен начин и съответно подходът към всяка една е различен“- казва той.

На въпрос на Signal.bg, ако от Reuters поискат една негова снимка, за да го представят чрез нея, коя ще избере, Коко отговаря така: „Много, много сложен и интересен въпрос. Не съм се замислял. Имаме много хубави сесии. Малко преди номинациите снимах Преслава и там направих една снимка, която аз лично много харесвам. Може да бъде показана в изложба, но няма как да сврши работа на самата Преслава – като тя е завита в пердетата, просто има усещане самата снимка. Защо пък да не дам тази снимка!? Всяка една снимка има душа, в тази аз усетих нещо по-различно от Преслава, от мен. Аз и на нея й казах. Направих я и й я изпратих. Тя остана много доволна, много хубаво се получи“- разказва Коко.

Фотографът на 2010-та призна пред камерата на Signal.bg, че много би искал да снима Лили Иванова. „Сигуреун съм, че бихме направили много красива фотосесия с нея. Тя е страхотен професионалист, чувам го и от колеги фотографи. Наистина би ми било много интересно“- споделя Коко.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!