Кои са най-подходящите гумени ботуши за мен?

Гумените ботуши отдавна не служат само за работа във ферма или на село. Нито пък да ги обувате само докато вали из ведро или разхождате кучето. Гумените ботуши се превърнаха в абсолютно задължителни в шкафа за обувки на всяка жена. Защото вече се произвеждат от качествени материи и материали, които ги правят изключително удобни и топли.

Особено в настоящето хладно и влажно есенно време. Освен това са изключително подходящ моден аксесоар, с който не можете да сбъркате. Още преди много време прекрасната принцеса Даяна, ги превърна в модна сензация. Оттогава досега гумените ботуши стават все по-удобни и разнообразни.

Но как да изберем и кои са най-подходящите гумени ботуши за всяка жена, предвид нейното ежедневие и предпочитания? Ще се опитаме да ви помогнем.

Какъв е моят размер?

Модерните гумени ботуши имат същия размер като вашия номер обувки. Ако решите, обаче че ще ползвате гумените ботуши само в студените дни и ще прекарвате с тях повече време на открито, си ги вземете с един номер по-големи, за да може да си обуете дебели чорапи.

Не се притеснявайте, че защото е гумена, обувката ще ви хлопа. Няма такава опасност.

Боти или под коляното, как да избера?

Гумените ботуши имат най-различни форми. Най-популярни са тези гумени ботуши, които стигат малко под коляното.

Абсолютен хит последната година са ботите – над глезена и около средата на прасеца. Изглеждат страхотно във всяка комбинация с горни дрехи, особено с клинове.

Хубавото на ботушите малко под коляното, че са в абсолютно всякакви цветове и шарки и са подходящи за всеки тип облекло – скини дънки, клин, дълга рокля, къса рокля или пола. Единствено комбинацията с по-широки дънки и гащеризон не е препоръчителна. Да не забравяме, че гумените ботуши ще са основен акцент в целия ни тоалет и не трябва напълно да ги закриваме.

Ботите с дебела подметка и по-масивен ток са тоталната страст тази есен. Комбинацията от животински принт и гума също ще ви направи неоценимо забележими.

Още една тенденция в носенето на гумените ботуши лъсна тази есен и тя е ботуши и боти с гланцово покритие. Блясъкът е страхотен, като прави гумените боти абсолютно подходящи за официални случаи. Не се колебайте да ги ползвате и за ежедневни задачи, като ходене до офиса или дори до магазина.

В какво време ще ги носите?

Ако основно ще ползвате гумени ботуши само за разходки на кучето, под дъжда или за специфична работа, най-важното качество е те да бъдат непромокаеми. В редица случаи гумените ботуши, особено ежедневните модни модели, са комбинация от гума и текстил и това прави покритието не на 100% непромокаемо. Уверете се наистина, че гуменото покритие не пропуска вода.

Друго важно изискване е подметката им да има защита против хлъзгане. Модерните гумени ботуши имат доста стабилна и сигурна подметка, която не се хлъзга. Но ако се нуждаете от обувки за по-специфични дейност, уверете се, че имат нехлъзгаща се подметка, пригодна за тази по-сложна употреба.

Как да ги поддържате?

Гумените ботуши са истинска радост по отношение на поддръжката. Не са нужни специални вакси, бои или спрейове. Просто ги забършете с влажна кърпа или гъба. При по-упорито замърсяване разтворете в една купа малко топла вода със сапун и почистете.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!