Козметика за тен и солариум и слънцезащитна козметика – каква е разликата?

Кога се използва соларна козметика и кога слънцезащитна?

След като сте попаднали тук, изглежда търсите повече информация за тези два типа козметика и какви предимства и недостатъци има. Грижата за кожата е комплекс от действия и изисква различни продукти, защото всеки от тях е със специално предназначение.

Козметика за тен и солариум – Това е козметика, която често се използва в соларните студиа, като част от процедурата по придобиване на тен. Тя включва разнообразни продукти – най-често масла и лосиони, които ускоряват потъмняването на кожата и правят целия процес много по-ефективен. Разбира се, много важно е и качеството на тези продукти.

Благодарение на специалните си формули, продуктите на бранда предлагат на всеки възможност да се радва на красив златист загар, неустоим аромат и удоволствие при употреба. Богатата гама продукти, които марката предлага, осигуряват и натурална грижа за кожата, включвайки естествени масла и витамини.

Специфична особеност при соларната козметика е, че няма слънцезащитен фактор. Точно тук се крие и причината за ефективността на козметиката за тен. Благодарение на съдържащите се в нея съставки, кожата е хидратирана и освежена, а липсата на филтър за UV лъчите, насърчава образуването на меланин – пигментът, който определя цвета на кожата.

Качествените продукти за солариум съдържат всичко нужно, за да бъде кожата защитена от стареене. В козметиката на MegaTan това е заради натуралните масла, както и мощния антиоксидант витамин E. Действат синергично за неутрализиране на свободните радикали и намаляване признаците на стареене.

В продуктовата гама на Мегатен присъства и специален продукт – натурално сухо олио за тен с активатор на меланин. Той е специално насочен към желаещите да се сдобият с неустоим тен, бързо и дълготрайно.

След като разгледахме козметиката за солариум, ще хвърлим поглед и на добре познатите слънцезащитни продукти. Тяхната роля е да защитават кожата от изгаряне и се препоръчват за някои фототипове кожа, които изгарят, но не придобиват тен. Задължителни са за децата, чиято кожа е изключително чувствителна и е нужно да бъде защитена.

При използването на слънцезащитни продукти с висок фактор – 50+, добиването на тен става доста трудно и бавно. Все пак, съдържащите се филтри блокират UV лъчите и не се оказва нужната стимулация за производството на меланин.

Накратко за козметика за тен Megatan:

Ускорява придобиването на тен, чрез включени меланин активатори и директно стимулиране за производството на меланин от UV лъчите.

Не предлага или има много ниска слънцезащита.

Поддържа кожата хидратирана и озарена.

Удължава трайността на тена и го прави равномерен.

Натуралните съставки във формулата се грижат за антиоксидантната защита на клетките.

Не е подходяща за хора с много бяла кожа, които изгарят лесно, но не придобиват тен никога, както и за деца.

Накратко за слънцезащитната козметика:

Защитава кожата от изгаряне.

Забавя или напълно спира придобиването на тен.

Предпазва кожата от стареене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!