Кметът на Плевен забрани „Турнетооо“ в центъра на града, Люси му иска оставката

Бесен скандал се разигра в Плевен след като кметът на Плевен забрани „Турнетооо“ в центъра на града. Градоначалник Георг Спартански стопирал концерта на централния площад, с което удря директно върху младите жители на северния град.

Организаторът на музикалното турне Люси Иларионов не може да си обясни защо кмет забранява културна проява, насочена към младите и децата, за която общината не трябва да отпуска дори и лев. Режисьорът поиска оставката на Спартански. Докато го споменава на сцената, неволно или не обърква фамилията, наричайки го Спартакус, на името на бивш столичен гей клуб.

От администрацията са разрешили концертът да се проведе единствено в Летния театър, като се заплати наем. Оказва се, че театърът се намира в парк в горска местност, отдалечен от центъра, което спира малчуганите да видят любимите си идоли.

Именно затова организаторите издърпват проявата малко по-рано, за да може все пак част от желаещите да успеят да зърнат изпълнителите, на които симпатизират, въпреки по-ниските температури в гората.

Официалната причина за налагането на спирачка върху концерта е, че културният календар за месеца е препълнен, поне според думите на дясната ръка на градоначалника – Григорова. Според местните, обаче, народът жадува за концерти.

„Турнетооо“ продължава с пълна сила и към следващите градове, като снощи любимците на публиката бяха в Ловеч. На сцената се изявяват половинката на Иларионов – Ани Хоанг, АРТи, Ice Team ft. Martinna, Невена Пейкова, Choko и Tometo и група „Ви Ес Денс“.

1 коментар към “Кметът на Плевен забрани „Турнетооо“ в центъра на града, Люси му иска оставката”

  • Анонимен каза:

    „Културни прояви“… Ани Хоанг, която пуши трева и даже с гордост го признава, и е леко известна благодарение на Люси, и група никому неизвестни изпълнители… това ли е култура. Ако бях кмет, щях да го забраня изобщо!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!