Кирил Атанасов: „Пайнер“ дава сигурност

Кирил Атанасов е пример, че човек не трябва да се отказва от мечтите си, а твърдо и упорито да ги следва. Попадането му в “Пайнер” е негова осъществена и много дълго гонена мечта. Благодарен е за шанса, който му е даден да е част от голямата музикална компания. Много години са му били нужни да реализира това желание като в началото не е вярвал в себе си.

“Бях на 18, когато дойдох от моя роден град Кърджали в София и все си мислех, че няма да успея. Но като правиш нещо от сърце, песен или каквото и да е, то се получава. Сега се чувствам по-уверен, тъй като музикална компания “Пайнер” е най-добрата. Когато кажеш това име, хората го свързват с професионализъм. Качеството на клиповете, песните, които се правят, екипа от хора, с които работим… Всичко това дава сигурност.” – споделя той  „Автограф“.

Кирил започва да се занимава с музика от шестгодишен, а главният виновник за това е майка му, която го записва на уроци по народно пеене.

“Започнах да уча народни песни и на първия ми учебен ден в училище, майка ми ме хвана и ми каза: „Започваш да пееш!”- Стресиращо беше за мен, но тя знаеше, че мога да пея и затова го направи. От баба ми идва всичко, защото тя беше народна певица. И така на всеки един празник в училище аз се изявявах. Беше готино. Майка ми беше толкова горда. Тя и сега е много горда. Усещам го като нещо естествено, което трябва да се случи. Искам го, работя в посока да се случва, не спирам, постоянно съм в някакви планове за песни, за текстове, за музики. Слушам постоянно, работя и няма нищо по-нормално от това да се случи.” – обяснява изпълнителят и композитор.

Кирил Атанасов никога не е имал амбиция да учи в музикално училище. И то е било заради родителите му. Те са искали да има сериозно образование и да има професия. Особено баща му много е държал синът му да стане учител и да има сигурна работа.

“Такива са моите родители. Много са готини” –  подчертава певецът.

Кирил ще гони ретро попфолк звученето и заключава: “Моят глас е лиричен, аз нямам глас за рапиране. Много харесвам “Любовна биография” и “Статуи от лед” на Милко Калайджиев и “Пиян” на Борис Дали. Всички песни на тези изпълнители са ми много на сърце, особено по-старите. Връщат към някоя минала емоция и минали спомени. Отделно от попфолк песните, ще записвам и народни песни задължително, но по-нататък”.

2 коментара към “Кирил Атанасов: „Пайнер“ дава сигурност”

 • Виждал съм това каза:

  Много звезди изгряха в Пайнер и до там.
  После изчезнаха….Хубаво се вълнува певецът с този му шанс, но с песните до момента върви към…. залез!
  Нищо открояващо го от другите на небосклона.
  Надявам се ,че е попаднал по заслуги в Пайнер, а не е платено от някой богат спонсор за таз му мечта.

 • steisi каза:

  Ми съжалявам, ама няма харизма това момче. Като глас не е идеално лош, но и там не се откроява. Нека опита щом иска, но според мен лично ще част от пълнежа като Карлос, Денис, Соня Немска и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!