Квартет „Славей“ с Великденски концерт в парламента

Квартет „Славей“ гостува в парламента преди Великденската почивка, за да поздрави депутатите по повод празника. Идеята за концерта е на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. По нейна покана певиците от емблематичната формация – Светла Караджова, Лиляна Галевска, Кристина Карамфилова и Ваня Вакари, извиха ангелските си гласове в политическата институция.

„За мен е огромна чест и удоволствие да поканя днес в сградата на Народното събрание прекрасния женски вокален квартет „Славей“, създаден преди 27 години от неповторимата Надка Караджова. Също така за мен е удоволствие в най-светлата, но и най-тъжна седмица за християнския свят да ви поздравя с тяхното чудесно изпълнение“. С тези думи г-жа Атанасова представи гласовитите дами пред своите колеги.

След нея думата имаше председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева:„Щастлив Великден на всички! И нека в навечерието на най-хубавия християнски празник да си пожелаем здраве, късмет, разбирателство, спокойствие и мир. Насладете се на квартет „Славей“ и нека да си спомним за Надка Караджова, за нейния неповторим божествен глас“.

Визитата съвпадна с рождения ден на ръководителката на състава – Светла Караджова. Тя остана трогната от цветята, благопожеланията и подаръците. Символът на Европредседатеството, книга и шал, които получи. От своя страна с изпълненията си Светла и колежките й изправиха на крака депутатите.

Програмата им, която започна с църковна песен, премина през няколко класики във фолклора. Финалът бе с „Пиленце пее“, която се изучава в учебниците по музика в Япония, не остави равнодушен никого. Всички слушаха с възхита, а голяма част записваха и с мобилните си телефони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!