Камелия: Попфолкът е подценяван години наред

Звездата иска победителят в „Гласът на България“ да бъде от нейния отбор

Камелия споделя, че тази година очаква да й се случат само хубави неща.“Обичам първо да слушам себе са, а когато слушам себе си, нямам очаквания, но вярвам, че ще ми се случат само хубави неща. Трудните или новите, защото няма само хубави, ще бъдат нещо ново, което ще науча“ –  казва тя в интервю за #Гласът зад кадър.

Фолк звездата споделя пред водещата Елина как се справя с притеснението като подчертава: „Това става с практика. Нужно е човек първо да го осъзнае, да се запознае със своето притеснение, след това да му стане приятел и накрая то само ще изчезне. Нужно е просто време“.

На въпроса за конкуренцията сред треньорите в „Гласът на България“, без да се замисля казва, че Лечев я плаши най-много, когато става въпрос за победа. „Винаги е Иван Лечев. Той говори малко, но може би опитът, времето, през което е живял, харизмата му, поведението…. Някак си му вярват. Той не говори много, но винаги успява“ – коментира тя.

Много от участниците в риалитито избират Камелия с аргумент, че това е предизвикателство за тях, понеже не изпълняват музика в нейния жанр. Като треньор на младите таланти, тя е категорична, че би било непрофесионално да дава на изпълнители различен жанр от подходящия за гласа и тембъра им.

„Ако изберат мен, това не означава, че ще им дам попфолк задача. Би било много непрофесионално да чуя къде му е силата като вокал, техника и усещането му за музика, и аз да го набутам в чужди ботуши – в т.нар. попфолк“ – подчертава тя.

Радва се, когато я избират за ментор и признава, че иска победителят в този сезон на шоуто да бъде от нейния отбор.

„Време е да бъде в моя отбор! Това го казвам вече няколко пъти. Самият жанр, в който аз работя, е много подценяван през годините. Някак си се опитват да го изолират, но пък голяма маса от хората слушат нашите песни. Смятам, че аз, като представител на този жанр, съм доказвала неведнъж, че притежавам качества не само като изпълнител, но и във времето да мога да помогна на млад артист да развие качествата си“ – обяснява тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!