Камелия: Години е нагнетявано, че попфолкът е за хора, които за нищо е стават

Камелия, която отново сяда в треньорския стол на „Гласът на България“ коментира защо в музикалните формати все по-малко се пее попфолк. Една от най-успешните фолк звезди е категорична, че у кандидатите в риалити формата има притеснения да се явяват с песни от най-комерсиалния жанр.

„Години наред е нагнетявано, че попфолкът е музика само за хора, които не могат да пеят и за нищо не стават. Нормално е да се появи притеснение сред кандидатите, че едва ли не ако се явят с попфолк парче няма да ги ги вземат насериозно. Иначе не бих казала, че жанрът се унижощава. Никой не може да стопира нещо, което се развива добре и си върши нещата както трябва. Малко са, но се явяват и кандидати с такава насоченост на пеене, но не са ме развълнували, не са ме докоснали, че да поискам да са в моя отбор“ – казва тя пред „Шоу“.

Признава, че иска победителят тази година да бъде талант от нейния отбор.

„Няма да скрия, че бих се радвала тази година да спечели някой от моя отбор. Най-щастлива ще съм, ако спечели най-добрият и най-подготвеният, за да може да се гмурне в шоубизнеса и да успее да направи кариера и след като приключи формата“.

Поли Генова няма да е съдия в шоуто, защото е бременна. Камелия казва по повод на близките си отношения с нея: „С Поли се познаваме още преди формата „Гласът на България“. Харесвам я, но пък на нея и приятелят й им предстои едно хубаво събитие – първа рожба. Веднага й честитих и сега стискаме палци всичко в тази посока да е наред“.

За новото попълнение в лицето на Михаела Филева и за това как ще се сработят с нея, фолк изпълнителката обяснява: „Това е един период от време, който ще прекараме заедно. Всички сме професионалисти и знаем защо сме там и какво се изисква от нас. Не се караме, не си правим интриги и не си говорим зад гърба. А дали ще си станем толкова близки, че да продължим да се виждаме след формата, все още не кога да кажа. Просто не знам какво би се случило, но на треньорските столове ще се подкрепяме, това е сигурно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!