Калина и Невена: Залагаме на съчетанието между фолклор с актуални тенденции

Калина и Невена правят своя телевизионен дебют в “Звездно”, за да разкрият още едно свое увлечение, свързано с българския фолклор. Освен с красивите си изпълнения, младите фолклорни изпълнителки впечатляват зрителите и със стилната си визия, която отново е вдъхновена от българските традиции.

Малцина знаят, че изпълнителките сами създават моделите на своите сценични тоалети, с които ги виждаме на сцената и във видеоклиповете им.

“Нас ни вдъхновява българската народна музика, а относно модата – залагаме на съчетанието между родния фолклор с актуалните тенденции и така се раждат нашите стилизирани народни костюми“ – споделя Невена, а Калина допълва: „По този начин искаме да въздействаме на по-младите хора, да ги заинтригуваме и вдъхновим да слушат такава музика”.

Момичетата разкриват, че техните тоалети не са традиционни български костюми, а по-скоро са етно рокли с фолклорни мотиви, в които в зависимост от областта, която представят вокално, вплитат типичните за този край мотиви от носията.

Те допълват костюмите си и с подходящи аксесоари, а неизменна част от визията на Невена например са сребърни пафти, които са подарък от нейната прабаба, още от времето, когато тя не е знаела, че музиката ще бележи живота й.

“Мисля, че те ми носят късмет и ги нося навсякъде” – признава певицата.

Калина и Невена представят поотделно част от сценичния си гардероб и разказват интересни моменти от създаването на тоалетите. Разказът им продължава и в следващия брой на “Звездно” с премиера на 6 март.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!