Йоанна Драгнева в кауза срещу насилието над деца

На 12 юни от18 часа пред Народен театър „Иван Вазов“ ще се състои благотворителен концерт „НЕ! НА НАСИЛИЕТО ВЪРХУ ДЕЦА“. Водещ на благотворителния концерт е Йоанна Драгнева.

Тази година инициативата се фокусира върху насилието между деца, агресията върху малолетни и непълнолетни граждани в семейна среда, както и върху проблема с кибертормоза между деца в училищна възраст. Инициативата е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Агенция за закрила на детето.

На концерта с песен ще кажат: „НЕ на насилието върху деца“ Йоанна Драгнева, която ще направи премиера на новата си песен „Силен и див“, както и Жана Бергендорф, Ангел и Моисей, Pavell & Venci Venc’, Васко Иванов Dexter, Белослава, Сантра, Богомил, Voice of Boys и Donna .

Освен като изпълнител и музикант, Йоанна Драгнева работи и като музикотерапевт с деца със специфични потребности. Тя продължава благотворителна дейност в много сфери.

През изминалата година Йоанна стартира инициативата за набиране на средства за сложна гръбначно-мозъчна операция на талантливия худжник Антон Божилов, прикован в инвалидна количка. В края на октомври  2013 г. средствата бяха събрани и Тони се върна от Германия, където беше направена спиналната интервенция. Въпреки тежкото и продължително възстановяване, за което немските специалисти предупреждават, резултатите вече са налице и с всеки изминал ден състоянието на Тони видимо се подобрява.

Йоанна Драгнева  даде началото и на друга благотворителна инициатива за закупуване на апаратура за командно дишане и специализирана инвалидна количка за Ники Божиков от Калофер, който страда от тежкото заболяване мускулна дистрофия. Кампанията  увлече още много хора с добри сърца и
малко след гостуването на Йоанна в„Шоуто на Слави“, приключи успешно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!