Ицо Хазарта скочи: Идеята за раздаване по 4350 лв. е абсолютно несправедлива и лоша

Ицо Хазарт остро разкритикува идеята на правителството да се раздават помощи на калпак на българските музиканти, които са лишени от възможността да работят заради пандемията.

Правителството отпуска по 4350 лв. на музикантите на свободна практика

Рапърът направи изявление в социалната мрежа, в което изрази позицията си относно взетото решение да бъдат отпуснати по 4350 лева на около хиляда български музиканти.

Публикуваме дословно написаното от Ицо Хазарта:

„Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Компенсации (а не „помощи‘) за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години. Нищо справедливо няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от доходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на държавата всяка година. Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже.
Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат.
Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии“.

Роди се третото дете на Ицо Хазарта

Реклама

1 коментар към “Ицо Хазарта скочи: Идеята за раздаване по 4350 лв. е абсолютно несправедлива и лоша”

  • нена каза:

    Хората умират от глад тия ще раздават хилядарки на бездарни певци които не плащат и данъци просташка държава сме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!