Ицо Хазарта отговори: Защо се разделиха Ъпсурт

Ицо Хазарта даде своя отговор за раздялата на култовата хип-хоп група Ъпсурт. Изпълнителят издаде свой самостоятелен албум след разпадането на групата, която е създадена в началото на 1996 г. и всички членове са приятели още от детска възраст.

Ъпсурт стават популярни със софийския диалект, който прилагат в песните си. Експериментите им в музиката започват като детски игри, в които се записват на касетофон, а после се забавлявали, докато се слушат. Първите си записи правят през януари 1996 г. в студио Субдибула при Васил Николов а.к.а. Теслата. Дотогава, никой от тях не е участвал в други формации.

Добрият период за Ъпсурт започва през ноември 1997 година, когато печелят първо място на рап фестивал в Разград в съревнование с 26 групи от цяла България. Скоро след това Теди Кацарова ги кани за съвместна песен.

Хип-хоп триото успява да изгради свой собствен стил, който е запазената марка на Ъпсурт. Текстовете им са по-социални в сравнение с останалите рапъри от България. В лириката им многобройни препратки и трябва „да четеш между редовете“. С всеки техен пореден албум, стилът на изразяване в текстовете се подобрява и групата се променя тотално. Стилът, както и изразните средства, добиват по-високо качество. Групата е по-различна с всеки следващ албум. Промяната се отразява положително на текстовете и музиката им. Дори момчетата си признават: „Сами си вдигнахме летвата“.

Реклама

1 коментар към “Ицо Хазарта отговори: Защо се разделиха Ъпсурт”

  • 4estniq каза:

    Вече няколко пъти се пускат статии за тоя простак и недоумявам какво място имат те в този сайт?!?Като виждам колко правописни грешки има в написаното ми става ясно, че е копирано от някъде. Някой ви плаща за да му правите реклама на тоя ли?Сложете един надпис ако е така и да се знае, че статията е платена – поне хората да не се чудят защо signal.bg пише за този!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!