Илиян Михов – Баровеца пя в Братислава

Илиян Михов пя на традиционния коледен бал на българите в Словакия. Поканата беше отправена от директора на българското училище Цветелина Генчева и председателя на Българския културен съюз в Братислава Емил Цанков.

На събитието присъстваха консулът на Република България Бойко Хаджийски, директорът на Българския културен институт Елена Арнаудова, изпълнителният директор на университета „Коменски“ Теодора Костуркова, представителят на Народното събрание и Министерството на образованието на Република Словакия Мартина Брихтова, доайенът на българската общност Емилия Хрушикова и много българи от цяла Словакия, Австрия и Унгария.

Около 200 гости се забавляваха с песните на Илиян Михов. В репертоара му бяха включени народни песни, български поп песни и инструментални изпълнения на кларинет. Повече от пет часа развълнуваните сънародници зад граница жадно попиваха всяка мелодия и емоция и изпълваха дансинга.

В програмата взеха участие ученици и учители от БСОУ „Христо Ботев“ – Братислава и танцовият състав „Веселие“ при училището, с хореограф – постановчик Цветелина Генчева – директор на училището.

В красиви народни носии и с огромен ентусиазъм танцьорите, учители, родители и български граждани, живеещи в Словакия, Австрия и Унгария, станаха неделима част от динамичната програма на Баровеца, която напълни очите на гостите със сълзи. За изненада на присъстващите, в изпълненията на Илиян Михов липсваха попфолк песни.

Илиян Михов разгледа базата с интерес, тъй като той самият в момента преподава в столично училище.  Успешното представяне донесе на Баровеца покана за гостуване на следващия празник на българите в Словакия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!