Илиян Йорданов и Янка Рупкина представиха първия си дует - Signal.bg

Илиян Йорданов и Янка Рупкина представиха първия си дует

Янка Рупкина има огромна роля за музикалното развитие на Илиян Йорданов

Илиян Йорданов  и Янка Рупкина с първи дует. Младият изпълнител представи най-новия си проект в дует с народната певица със световна слава Янка Рупкина. Видеото към песента „Давай ме, мила мамо“ се завъртя в ефира на Фен Фолк ТВ.

Народната песен се отличава с двуглас, характерен за Пиринската фолклорна област. „Давай ме, мила мамо“ е с автентично звучене, като желанието на Илиян Йорданов е чрез своето творчество да съхрани духа и мелодичността на българския фолклор.

Янка Рупкина има огромна роля за музикалното развитие на младия изпълнител. През 2015 г. заедно участват във фолклорния конкурс „Атлиманска огърлица“ в гр. Китен, където печелят първо място. Оттогава изнасят съвместни концерти.

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, те представиха първия си дует „Давай ме, мила мамо“ в ефир.

„Благодаря на Янка Рупкина, че ми предостави възможността да пея заедно с нея. Благодаря и на целия екип на Diapason Records, които направиха този проект реален“ – сподели певецът.

Аранжиментът на песента е дело на Кирил Владов, а клипът към нея е заснет в двора на възрожденска къща в град Копривщица. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов. За танците дуетът се довери на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!