Израел спечели Евровизия 2018, България – на 14-то място

България се класира на 14-то място на Евровизия 2018

Победата в Евровизия 2018 завоюва певицата Нета от Израел

Песента на Израел „Toy“ спечели Евровизия 2018, на второ и трето място са Кипър и Австрия. България е на 14 място. Публиката даде 66 точки на „Еquinox“.

Песенната надпревара се проведе в Лисабон за 63-ти път. Представители на 43 държави се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса, като до финала достигнаха изпълнителите от 26 страни. България спечели една от допълнителните награди, които носят името на основателя на Евровизия.

Нета Барзилай от Израел е 25-годишна певица и до скоро се е изявявала само на сватбени празненства, а сега не само разкри таланта си пред 200 милиона зрители от цял свят, но и спечели Евровизия. Стилът ѝ може да бъде определен като „one-woman show“ и не може да бъде описан с думи.
Най-много точки публиката даде на Литва, Естония, Молдова, Украина, Германия, Дания, Чехия, Италия, Кипър и с вота си изстреля Израел на първо място. Изпълнителката благодари на публиката, че е избрала различното. В топ 3 в надпреварата са песните от Кипър и Австрия.

ВИЖТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ИЗРАЕЛ ТУК!

България бе представена от групата Equinox с песента „Bones“, остана на 14-о място със 166 точки.

„Equinox“ се представиха отлично на финала на Евровизия 2018. Публиката аплодира бурно нашите представители. Песента „Bones“ е най-успешната българска премиера на песен за Евровизия – досега има над 5 000 000 гледания в официалния канал на песенния конкурс в YouTube.

Най-голям интерес към парчето е регистриран от Израел, Испания, Великобритания, Германия, Гърция, Полша, Русия, Португалия и Холандия.

„Bones“ е на трето място в класацията на Spotify България „Viral 50“ за изминалата седмица. Също е на трето място и в класацията на ПРОФОН за най-слушаните български песни в радио- и телевизионния ефир.

„Еquinox“ беше специално създадена за „Евровизия“ 2018. Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група „Сленг“, Георги Симеонов – JJ, един от финалистите на „Америка търси талант“ Джони Манюел и Трей Кембъл са изпълнителите на песента ни за Евровизия. Автор е Борислав Миланов.

ВИЖТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТУК!

1 коментар към “Израел спечели Евровизия 2018, България – на 14-то място”

  • ххх каза:

    Евровизия трябва да бъде закрита като фестивал. Музиката и изкуството са изместени от политиката. Израел спечели с ексцентрично-идиотско подобие на песен. Имаше поне пет сто пъти по-хубави песни от нашата.Въпреки че песните не са нищо запомнящо се-последният истински хит от Евровизия беше Еуфория на Швеция от 2012. Все пак от тази година се сещам за песните на: България, Сърбия ,Русия, Словения, Кипър, Швеция, Норвегия, Финландия и най-музикантското изпълнение-Естония. Дори хеви-метъл групата от Унгария беше по-достойна да спечели от Израел. Аз мисля, че няма смисъл да се дават парите на гражданите на България чрез БНТ за участие на конкурс, на който музиката, песента, артистичността не се зачитат.За достойно се счита ексцентричното, пошлото-то не бяха зверове, кукли, кокошки, жени с бради, демонстрация на психически и сексуални отклонения. Ако това е тенденцията, по-добре да не бъдем част от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!