Ивелина Колева черпи опит от сестра си Преслава

Ивелина Колева отпътува до САЩ и Канада за своето първо турне през Океана. Днес, 18 януари, е първият й концерт в Ню Йорк.

“За мен 2019-а започва много емоционално. Изключително много се вълнувам, че ще бъда гост на българите в Америка. Искам от сърце да благодаря за поканата и организацията от страна на фондация “Експертни инициативи“ в лицето на г-жа Петя Романова“ – споделя певицата пред камерата на “Гласовете на България“.

Признава, че била изключително щастлива, когато получила поканата за тези концерти и в продължение на месеци я е пазила в тайна. Единствено е споделила вълненията си със своето семейство. Благодарна е и за възможността да почерпи опит за предстоящото турне от своята сестра Преслава, която вече два пъти е гостувала в Америка.

“При мен си е традиция, независимо дали ще гостувам в Америка или в някой български град, да се заинтересувам къде се намира това място. Ако е у нас – в коя фолклорна област е. Да разпитам публиката каква музика, какви танци предпочита, за да съм подготвена и участието да мине страхотно. Така бе и този път… От мои познати, които живеят в САЩ от години, научих, че българите там помнят нашите стари фолклорни песни, песни за маса, стари български песни от поп музиката и всичко балканско. И аз съм подготвила точно такива неща – традиционните народни мелодии, на които играем кръшни хора, всичко, подходящо за трапеза, ретро попфолк и по-модерни парчета. Ще се постарая да минат страхотно тези концерти. На всяко място, където гостувам, ще има колеги – музиканти, които ще свирят и ще се грижат за доброто настроение на всички“- разкрива още певицата.

Тя признава, че има огромно желание да види на живо и част от емблематичните места в САЩ и Канада, сред които са Статуята на свободата, Белия дом, Ниагарския водопад.

“Очаквам ви да пеем заедно, да танцуваме и да се веселим по български, да стоплим сърцата си“ – отправя покана Ивелина Колева към българите зад Океана.

А ето и датите на концертите от турнето й тази зима:
18 януари – Ню Йорк
19 януари – Чикаго
20 януари – Бостън
22 януари – Лас Вегас
25 януари – Монреал, Канада
26 януари – Торонто
27 януари – Нейпълс
01 февруари – Вашингтон
02 февруари – Detroit, MI
08 февруари – Хюстън
09 февруари – Денвър
15 февруари – Атланта
16 февруари – Чикаго

Реклама
neustoima

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!