Ивелина Колева за сестра си Преслава: Успяхме да се запазим

Ивелина Колева е щастлива, че е осъществила най-големите си желания до момента –  пее и има прекрасна дъщеря. Признава, че и сега винаги мечтае.

“Често си меня желанията, според периода, в който се намирам. Преди години имах едни такива странни мисли… не живея сега, а все мисля занапред – не за утре или за вдругиден, а за месеци, години напред. Това ме побъркваше и се стараех да го изкореня. Уча се или поне се старая да мисля за днешния ден тук и сега, да го изживея и да не правя планове. Мисля, че успявам засега“ – казва изпълнителката на „Пайнер“ пред „Монитор“.

Животът й върви паралелно с музиката: “С песента израснах. Благодарение на музиката обиколих Европа и стигнах до САЩ и Канада, където през зимата на 2019-та направих 13 концерта“.

Подчертава, че за изпълнителя най-важното, освен таланта, е да е дисциплиниран, постоянен и да не се отказва.

На младите таланти препоръчва: “Нека да обичат народната песен, да уважават старите български традиции и да се чувстват горди, щом облекат народна носия. Само така можем да се съхраним като народ. Корените са във фолклора ни“.

Убедена е, че фолклорната песен не остарява никога, защото в този жанр няма песен, която да е актуална този сезон, а догодина вече да е ретро. Няма тази динамика като в попфолка. Кариерата, проектите се градят много по-бавно, но пък с времето името се утвърждава.

Със сестра й Преслава се изявяват в различни жанрове, а за това дали си дават съвети една на друга признава: „Разбира се! И тя е завършила музикална паралелка с народно пеене. Аз слушам нейните песни още в демо вариант, тя слуша моите и обсъждаме кое ни харесва, кое може да се промени“.

И двете се радват на сбъднати мечти.

„Сбъднахме ги… пеем и имаме прекрасни дъщери. Здрави сме, успяхме да се запазим, да се съхраним и нашите родители да се гордеят с нас“ – казва Ивелина.

Дъщеря й е наследила таланта на гласовитите си майка и леля. „Тя учи поп пеене, ходи по конкурси и расте отново в музикална среда“ – не крие гордата майка.

1 коментар към “Ивелина Колева за сестра си Преслава: Успяхме да се запазим”

  • Иван Йорданов каза:

    Едната като патица в устата, другата гарга с отрязан клюн, въобще много са се съхранили девойките. 🤨😬😕😟🙁☹️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!