Ивана с разтърсващи откровения навръх имения си ден/ ВИЖ

Ивана споделя, че най-големите си тържества е правила по повод имения си ден. “На имените дни обикновено стават по-големи и мащабни, защото няма човек, който да не знае Ивановден. Докато рожденият ден остава по-интимен, защото невинаги съм го празнувала“ – разказва тя в „Преди обед“.

Често организира празниците си спонтанно – звъни на заведение, музиканти и осигурява храната, но подчертава, че се чувства особено щастлива, когато празнува с почитателите си.

“Най-хубавите ми имени дни съм празнувала на работа. Когато си на участие, всички празнуват с теб, има толкова много Ивановци, когато знаят, че Ивана пее тази вечер“ – категорична е обичаната изпълнителка.

Връщайки се назад във времето, разказва как майка й е държала Ивана да има професия с авторитет – лекар, адвокат, всичко друго, но не и да става певица.

Музикалният й талант е по наследство, дори си мислела, че всеки може да пее и това е нещо обикновено. Постепенно разбира, че дарбата не всеки притежава.

Носи с гордост името на баба си, която не познава, защото е починала отдавна. Тя също пеела хубаво и била много светла личност.

“Животът не е “Празник всеки ден“. Аз го пожелавам на хората винаги с песента ми, но щастието е един миг. То се редува с тъга, отчаяние… Колкото и да не искам да се натъжавам в този ден… Миналата година беше сложна и шеметна, в която се редуваха тъжни моменти и удовлетворение от сцената. Загубих баща ми и до този момент аз не бях губила близък човек“ – разказва с тъга певицата.

Бащата на Ивана си отиде в началото на май 2021-а след усложнения от коронавирус.

“Когато огънят дойде в твоята къща и те подпали, да видиш какво се случва. Нито ти е до музика, нито ти е до пеене и си казваш “Какво толкова направих, защо ми го отне толкова рано?“ – изплаква мъката си тя.

Ивана призна: Бях с COVID-19, въпреки че съм ваксинирана

През изминалата година е помъдряла. Нито за миг не е вярвала, че точно коронавирусът ще отнеме някой неин близък.

Първият локдаун е бил и повод за почивка за нея и колегите й от бранша: „Всички колеги в началото се чувствахме като благословени, едва ли не, че имаме малко почивка, не защото нямаме работа, а защото е за всички. След това дойде другото осъзнаване – че си затворен, не може да виждаш хората, които обичаш и губиш ценно време“.

След личната трагедия Ивана има голям концерт, който не отменя заради баща си. „Музиката лекува, при мен е така“.

Иска да успее да се нагоди към новото време и е убедена: „Няма да се върнат старите неща и може ли не е редно. В това променено време ние трябва да се научим да живеем по нов начин. Трябва да се справяме със силата на характера – да приемеш това, което не можеш да промениш и да се смириш. В същото време да имаш смелост – да тръгнеш и да променяш себе си“.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!