Ивана и Иван Дякови заредени с обич

“Планета Фолк“ излъчи премиерно новата фолклорна програма на Ивана и Иван Дякови – “Обич“. Заглавието й не е избрано случайно, водеща тема за всички песни, включени в нея, е любовта.

“Това са 6 песни в нашия македонски стил. Има три авторски и три народни мелодии, като две от тях са дуетни. Мисля, че се получиха едни хубави клипове, които зарадваха почитателите ни. Аз лично съм много доволен от това, което направихме, а и отзивите, които получаваме, също са много добри, което много ни радва”, споделя Иван.

Неговата дъщеря представя красивата мелодия “Ти, убава, девойко“, обичана от всички: “Аз я научих от моя баща. Решихме да я направим в дует, защото не бяхме я чували в такъв формат и мисля, че стана един страхотен, цветен клип. Песента е на любовна тематика, а тя е много близка до мен, защото предпочитам да изпълнявам точно такива фолклорни песни.“

В новата програма певецът има две авторски македонски песни, които отдавна са му на сърце и имал желание да снима. Това са “Ако бяхме заедно“ и “Ангела“, които Дяков получава от композитора Стоймир Кикиритков след прослушване. Авторът държал първо да чуе как ще бъдат изпълнени.

“Третата авторска песен е една много скъпа песен за мен, “Мъжка обич“. Направих я още през 2005 година, но исках да й дам нов живот, с нов клип, защото всеки, който я чуе, я оценява и истински я харесва“ – подчертава Иван.

“Ой, ти моме“ е самостоятелна песен, в изпълнение на Ивана, която младата певица избрала. Много й допада  – весела, игрива и с любовно послание.

Баща и дъщеря говорят за дуета “Черешка е род, родила“. За първи път песента изпълнява Ивана, още като ученичка в 1-ви клас, но сега, години по-късно, двамата с Иван Дяков я представят като съвместен проект и признават, че така дори звучи още по-добре.

Видеоклиповете са реализирани от режисьора Радослав Георгиев като са заснети в Пиринския край, на красиви места в района на Петрич.

“Искаме да благодарим на всички, които взеха участие в заснемането на тези клипове и се надяваме още дълги години да продължаваме да работим заедно в този дух, за да радваме публиката с хубава музика“, споделя Дяков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!