Ивана, Веселин Маринов и Славка Калчева на една сцена

Ивана, Веселин Маринов и Славка Калчева излизат на една сцена, а поводът е празничен концерт в Оборище. За всеки българин това място край Панагюрище е свързано с едно от значими събития в българската история – Събранието, на което е обявено Априлското въстание.

И до днес тачим подвига на Априлци, а на 17 август жителите на село Оборище тържествено ще осветят на това свято място Параклиса “Света Богородица”. Както повелява традицията, български празник не може да мине без хубава музика, обичани народни песни и популярни мелодии. Специални гости на празника ще бъдат и звездите на телевизия “Планета”. Славка Калчева, Ивана и Веселин Маринов заедно с фолклорен ансамбъл “Тракия” ще направят този ден запомнящ се. И още повече, че всеки знае песни като “Бяла роза”, “От извора” и “За теб, Българийо”.

Тържествата по български ще продължат и на следващия ден в Китен с Ивана и нейния бенд. Певицата на народа отново гостува в този южен морски град за радост на многобройните курортисти.

Седмица преди това, тя и оркестърът пък бяха гости на първия по рода си авто-мото фестивал в Боровец, който събра под едно небе всички любители с бензин в кръвта. Първото издание на Balkan Run Together On The Road даде на всекиго по нещо – независимо дали слуша фолк, рок или техно музика. Ивана и нейният бенд доказаха, че в музиката няма граници и запяха заедно с рокерите нейните най-големи хитове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!