„Змей Горянин“ с втори албум – „Моят татко прав си беше”

След успешният фолклорен проект „Дунавско хоро се вие“, атрактивната група „Змей Горянин“ издаде втория си албум – „Моят татко прав си беше”.

Защо моят татко е бил прав? Ще разберете, когато изслушате десетте песни в албума – народни и авторски, в типичния за групата емоционален, жизнерадостен и ритмичен стил. В това отношение изпъкват неостаряващият хит „Шушана“, към която е заснет клип, „Нощ“ (по текст на Елен Пелин), както и песента, дала име на албума – „Моят татко прав си беше”.

През предстоящото лято програмата на „Змей Горянин“ ще е гореща. Освен участията по панаири, събори и партита, е предвидено от продуцентите от F Studio Враца заснемане на клипове към всички песни, които в края на годината, заедно с клиповете от първия албум, ще бъдат събрани и издадени в видео албум.

Мъжка фолклорна група „Змей Горянин” е създадена на 1 март 2007 г. в с. Зверино, област Враца. Групата си избира за име псевдонима на писателя Светозар Акендиев Димитров – Змей Горянин, който след 9 септември 1944 г. се премества и твори в манастира „Седемте престола“, близо до Зверино.

Групата участва в много фестивали в страната и чужбина. На „Пирин Фолк“ 2015 в Сандански печели второ място, както и първа награда на публиката. През 2017-а издава първия си албум – „Дунавско хоро се вие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!