Защо понякога е по-добре да закупим предна броня втора ръка?

Предната броня предпазва автомобила от леки наранявания като удари в бордюри, ожулвания на паркинг и други. Въпреки, че не може да предложи много по отношение безопасността на пътниците в МПС, в случай на удар тя абсорбира до някаква степен въздействието от удара и предпазва жизненоважните компоненти от механиката на автомобила (двигател, радиатор, задвижване и други).

Никой не планира да претърпи ПТП, но такива се случват и на най-внимателните шофьори и обикновено едни от авточастите, които понасят най-големи щети (дори и при слаби удари) са предните брони. А това налага тяхната смяна.

Неприятното е, че застрахователите рядко покриват разходите за повредени предни брони и се налага смяната им да се извърши за сметка на собственика на автомобила.

Хубавото е, че тъй като авточасти не изпълняват механична защитна функция на автомобила, съвсем спокойно могат да бъдат закупени и втора употреба.

Защо покупката на употребявана предна броня е добро решение?

Пестите пари от покупката
В магазините за продажба на употребявани авточасти можете да откриете предни брони втора ръка с отлично качество, но на много по-ниска цена. Избирайки second hand продукт пестите пари, които можете да вложите в покупка на някоя друга важна авточаст или да покриете част от ремонта на колата.

Получавате продукт с отлично качество
Пазарувайки от специализирани магазини за употребявани авточасти можете да бъдете напълно уверени в отличното качество на бронята, която искате да закупите. В подобни магазини, преди да предложат някаква авточаст за продажба извършват сериозен преглед на частта за дефекти, ръжда, ожулвания и т. н., и т. н.

В този ред на мисли, предната броня втора ръка, която ще ви предложат в специализираните магазини по нищо, (освен по по-ниската цена) няма да се отличава от чисто новите.

На какво да обърнете внимание при избора на употребявана предна броня?

Структурна цялост
Имате ли възможност, посетете магазина лично и огледайте внимателно отвътре и отвън предната броня. Проверете за драскотини, скрити пукнатини, изкривявания, които не се забелязват на пръв поглед.

Съветваме ви да проверите структурната цялост на бронята, тъй като ако по нея има някакви (дори съвсем мънички) дефекти, това в повечето случаи означава, че може да се повреди дори и от най-малкия удар.

Точни размери
Предполагаме сте чували, че има авточасти, които са взаимозаменяеми. За съжаление това не се отнася до предните брони на автомобила. Затова е добре да се уверите, че предната броня втора употреба, която купувате отговаря на модела и марката на превозното ви средство. За да сте сигурни, че купувате точната броня можете да погледнете VIN номера на старата авточаст. Така ще знаете със сигурност какво търсите и ще си спестите време.

Скоби
Както знаете, единственият начин за закрепване на бронята към автомобила е чрез скобите, които се намират на авточастта. Ако скобите са изгнили, изкривени или усукани, бронята няма да може да бъде фиксирана стабилно и здраво, а това не е добре. Това е и причината, поради която ви съветваме преди покупката да обърнете специално внимание на състоянието на тези елементи.

Ръжда
Солта и мокрите пътища са едни от най-лошите врагове на предните брони, тъй като спомагат за образуването на ръжда. Тъй като купувате употребявана броня, възможно е по нея да има малко ръжда, което не е проблем само, ако тя е наистина съвсем малко. Ако обаче е доста, съветваме ви да не купувате употребявания артикул и да потърсите друг, който няма или има много малък процент ръжда.

Покритие
Преди покупката огледайте внимателно покритието на бронята, за да се уверите, че по нея не са правени някакви козметични промени, за да подобри външния ѝ вид.

Търговец
Проучете търговеца или специализирания магазин, от който смятате да пазарувате. Уверете се, че е коректен, предлага качествени предни брони втора ръка и че предоставя на клиентите си опцията връщане на продукта в определен срок.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!