Жоро от Остава пусна „Претенциозен“ / ВИЖ

“Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от Остава, който реализира с личния си, страничен музикален проект – HOMEOVOX. Песента е четвърта поред за бандата, която е съставена изцяло от страхотни музиканти – приятели и съидейници. HOMEOVOX са: Георги Георгиев(Остава)- музика, текстове, вокали, китари, Петко Славов (Airbag)-бас китара, вокали, Калин Петров (Akaga, Slng) –клавишни, Мартин Профиров (PIF) –ударни, Боян Петков (Остава) – бас. Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментъте направен от Homeovox.
Видеото на парчето е дело на младия, алтернативен режисьор Васил Валери Витанов. Оператор е Aлександър Бенев, а продуценти са Влади Герасимов и “handplayed productions”.

Видеото e иронично, много симпатично и непретенциозно и с усмивка показва комлекса и лутанията на един съвременен, градски човек. В главната роля е младият и чаровен Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз китара.

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на HOMEOVOX, който се очаква да е готов през 2020 г. В него ще вземат участие още интересни приятели и съвременни музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов( Hayes& Y) и др. Място ще намерят и първите песни на HOMEOVOX – “Само тя” (2001 г.), „Изгубен“ (2014г.) и „Само ти“ (2017г.).

HOMEOVOX e част и от лейбъла HOMEOVOXMUSIC, от който стартираха групи като Hayes&Y, Bears and Hunters, VICK.Артисти на лейбъла в момента са набиращите скорост Jin Monic, Innerglow и разбира се HOMEOVOX, която дава името на лейбъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!