Ето с кои изпълнители на „Сцена под звездите“ посрещаме 2019-а

В Новогодишната нощ за 20-та поредна година зрителите на БНТ ще имат възможността да проследят на живо празничния концерт „Сцена под звездите“, който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I“ в столицата. Началото му ще бъде дадено в 22:00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари.

Юбилейното издание на „Сцена под звездите“ се организира от Столична община като част от Календара на културните ѝ събития и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4.

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100% будни“ на БНТ. В празничната програма ще се включат едни от най-популярните изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение ще се погрижат още Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ – Петя Колева и Стефан Вучов.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

Режисьор на „Сцена под звездите“ е Борис Радев, който работи по грандиозния концерт по случай посрещането на папа Йоан Павел Втори, бенефисния спектакъл на футболната легенда Христо Стоичков и мюзикъла „Оркестър без име“.
И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на Новата година.

Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на музикалното събитие.

Традиционно в последния ден от годината БНТ прави съпричастни и сънародниците ни в чужбина към празничната атмосфера у нас. В последните минути на отминаващата 2018-та обществената телевизия ще излъчи новогодишно обръщение на Президента на Република България Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!