Есил Дюран се раздели с „Пайнер“

Есил Дюран преди броени дни навърши 50 години и признава, че има амбицията за ново начало в професионален план, но без „Пайнер“. Тя е прекратила взаимоотношенията си с най-голямата музикална компания у нас и ще бъде самопродуциращ се изпълнител.

„Имам новости и в професионален план. Може би и затова взех едно такова смело решение да приключа договора си с една огромна продуцентска компания. Разделихме се с прекрасни чувства. Всеки даде от себе си всичко каквото можа. Аз направих всичко, на което съм способна. Но аз съм такъв човек  – трябва на всеки 10 или 20 години да приключвам с нещо, за да започна нещо на ново. Искам сякаш да започна кариерата си от начало. Аз съм благодарна на продуцентите си Митко и Мария Димитрови и съм благодарна на всеки един човек, който е дошъл на мое участие, който е пял с мен, който е танцувал… Няма как да не съм благодарна и няма да ги предам“ – разказва певицата пред COOL…T.

Есил издава и какви са намеренията й по отношение на музикалната кариера.

„Искам да направя бутикови концерти. Не знам колко публика реално имам. Мечтая си да събера тези хора и да им направя страхотни концерти. Искам в тези концерти да съм цялата аз, да има цялата палитра от моето вътрешно аз“ – споделя тя.

За новото попълнение в репертоара си – песента „Родино“, Есил Дюран казва: „Толкова отдавна исках да изпея тази песен. Човек просто трябва да узрее за идеята. Имах много резерви, спирачки, притеснения. Тази песен не е издавана, тя е записана в края на 70-те и хората не я познават. Искам да акцентираме на творчеството на Янко Миладинов и великия Павел Матев.“

Есил Дюран посрещна 50-и рожден ден с нов сингъл

 

 

Видеото е режисирано от племенника на Есил Дюран – Дуран Дуран, и е заснето на крепостта Перперикон край Кърджали. Премиерата на песента съвпада с 30-годишнината от „Голямата екскурзия“ към Турция.

Вижте какво си спомня Есил Дюран от този период и защо определя тези събития като своя смърт във видеото.

5 коментара към “Есил Дюран се раздели с „Пайнер“”

 • 4estniq каза:

  Дано има късмет, защото е можеща певица!За съжаление обаче, до момента няма изпълнител, който да е станал по-успешен след раздялата си с тях…Дано не изтрият клиповете и, както обикновено правят!

 • Галя каза:

  Само талантливи и големи имена напускат Пайнер… Камелия, Андреа, Константин… Планета вече дава само Лидия, Десита, Малката някакви тотални дебютантки правещи се на рапърки. То за това и никой вече не се вълнува от чалга. Скоро и Ивана ще прекрати сигурно договора си. Не може една фирма да има само Преслава и Галена и да разчита на тях. Анелия и Емануела биват, но и те не са това, което бяха.

 • Жаси каза:

  Десислава и Емануела направиха грешка, че се върнаха в Пайнер. Бяха по-хитови, а сега няма що

 • Gear каза:

  Жалко,че напусна Пайнер тук тя имаше Златни Хитове,а извън тях надали ще се сети за нея някой все пак не е Камелия или Константин не вярвам да успее.Ето от Пайнер напусна Андреа и какво стана вече на нищо не прилича едни 2 песни на година без клип и 100 кила е станала няма конкуренция и насока,а това я води към дъното дано все пак се осъзнае Андреа без тях е нищо.
  Та по темата дано има успех Есил,защото може да пее.

 • Иво каза:

  Жаси и Галя не си пият лекарствата, Емануела е 1000 пъти по-успешна откакто е в Пайнер, Анелия е на върха, Галин и Емилия също. Деси Слава, Джена, Цвети Янева, Фики, Яница и Теди Александрова също. Деси Слава много пъти е казвала, че започна да прави пари наново откакто е в Пайнер. Деннис Теофиков, Джулия и Ванеса са страхотни попадения. Точно заради тях хората се интересуват от чалга. На никой не му пука за Глория, Ивана, да не говорим за Есил Дюран, тя няма участия от години, много сте гораничени, научете се как се правят пари и какво значи някого да предизвиква интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!