Есил Дюран посрещна 50-и рожден ден с нов сингъл

Есил Дюран е една от най-обичаните и магнетични български певици. Признава, че няма никакви притеснения да заяви открито, че навършва 50 години и е на мнение, че доволната от себе си жена, няма никакъв проблем да разкрие истинските си години.

“По-добре да стана на 50, отколкото никога да не стана…“ – каза с усмивка тя.

Юбилеят за звездата на „Пайнер“ е двоен. Навършват се 30 години от един от най-драматичните моменти в живота й, когато на 20-ият й рожден ден, в първите дни на юли 1989 г., семейството й е принудено да се включи в т.нар. “Голяма екскурзия“, провокирана от Възродителния процес и насилствената промяна на имената на българските турци и мюсюлмани.

“Хората около нас казваха, че ние си отиваме вкъщи. Но когато преминахме границата с Турция и отидохме в Истанбул аз не се почувствах по никакъв начин у дома. В юлската жега се почувствах ужасно студено. Ние реално умирахме и това беше огромна семейна и лична драма. Не знаех дали има път назад… Вървях по улиците на Истанбул, плачех и рецитирах “Аз съм българче”, сподели Есил Дюран в свое телевизионно интервю за bTV.

След няколко месеца изпълнителката се завръща в България.

30 години по-късно, за 50-ия си юбилей, Есил Дюран решава да направи римейк на песента “Родина”, изпълнявана преди години от Лили Иванова. Песента е по музика на Янко Миладинов и текст на поета Павел Матев, а Есил споделя, че е безкрайно благодарна на авторите, че са й позволили да възроди тази прекрасна творба.

“Тази песен е гениална, тя събуди всички емоции, които бушуваха у мен точно преди 30 години. Изпях я най-вече заради себе си“, откровена е звездата, която вчера направи официална премиера на “Родина“ и юбилеен коктейл в столично заведение.

1 коментар към “Есил Дюран посрещна 50-и рожден ден с нов сингъл”

  • Виждал съм това каза:

    Пайнерката била, фолкаджийка била…..
    Е и певица, доказана е Тя!
    С висше образование, музикално Тя показа, че е й гордост да си в Пайнер!
    Чудесен проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!