Емилия: Причината да изляза от зоната ми на комфорт е в мъжа ми

Емилия направи крачка встрани от попфолка с новата си песен Deals, в която за пръв път пеете на английски. Реакциите на меломаните по повод проекта на звездата са най-разнородни, а самата тя разказва за причината да реализира този различен сингъл.

„Причината отново е в мъжа ми. Той ме е слушал много да пея, на много езици, на наши събирания с приятели. И ми е казвал: „Ти можеш да пееш различни стилове музика, защо не си го показала на почитателите си?“. Тогава се запитах защо да излизам от зоната си на комфорт в попфолка. Пък и винаги съм била негативна – кой ще ме слуша, кой ще ми обърне внимание. Тогава той каза: „Да, всички те харесват като фолк певица, но защо да не им покажеш и друго“. Тогава румънският композитор, изпълнител и продуцент Кости Йонита ме покани да направим една песен с Едуард Мая. Там нямах текст, само фолклорни вокали. Но ми хареса подхода, работата с различни хора, чужденците по друг начин мислят. Там усетих, че трябва да се пробвам и да направя песен на испански примерно. Чух Bombon Bebe (Адреналина), много ми хареса и казах на Кости, че искам да участвам в нея, да измисли партия и за мен. И като тръгнаха едни гледания, харесвания, покани за дуети. После направихме „Джале“ и тя имаше още по-голям успех. Големи лейбъли поискаха да ме менажират, но отказах, тъй като още не съм готова с репертоар за чужбина. Освен това държа на народната песен и ще гледам по някакъв начин във всичко, което правя, да прокарам и българското. Знаех, че Deals ще предизвика объркване в попфолк феновете, но пък песента много ми хареса и чух себе си в нея. Понеже почитателите сравниха Deals с „Джале“, а те нямат нищо общо и по принцип Емилия никога не прави песни „като“ – не се старая да повтарям успеха си, а да правя различни проекти. Хората се подведоха, че едва ли не бягам от фолка, но не е така“ – споделя певицата пред „Телеграф“.

Емилия пусна чисто нов международен проект на световно ниво / ВИЖ

Категорична е, че ще продължава да радва феновете на попфолка с нови проекти.

„Подготвила съм много такива парчета, но не мога да ги пусна сега заради ситуацията. Попфолкът иска клуба, ресторанта, да имам тази енергия да изляза и да го изпея, за да получа същата енергия от публиката. Това го усетих с песента „Калифорния“. Като я направих, стана голям хит, но точно тогава разбрах, че съм бременна и не мога да ходя по участия. Това беше убийствено и за мен, и за самата песен, че не можах да я изживея и да й взема аплодисментите. Но пък продължавам да я пея и хората да изпадат в такъв екстаз, все едно съм я пуснала вчера. Така че си има време за всичко. Никога няма да се откажа от попфолка. За мен българската публика си остава водеща и когато започне нормалният професионален живот, ще съм готова да им се реванширам“ – подчертава звездата.

В личен план е щастлива и с огромна радост празнува любовта.

„Отдавна празнувам любовта. Разбираемо защо. Смея да твърдя, че намерих половинката на живота си – човека, който наистина ме обича с цялото си сърце и ме цени най-вече като човек. Защото не бих искала някой вкъщи да ме цени само като певица. Вкъщи аз съм различен, обикновен човек, който се нуждае от разбиране, от изслушване. Понякога в слабите си моменти се нуждая от мъжко рамо. Намерих човека скала, който стои до мен. Затова много го ценя и уважавам. Научи ме на много неща. Да изпипвам детайлите, да изисквам повече от себе си и от екипа си, да не подминавам проблемите, а да ги решавам и анализирам. Научи ме да бъда точна и отговорна, общо взето пораснах с него. Бих искала да има повече мъже като него, да се грижат така за жената до себе си.“ – не крие тя.

Цялото интервю може да прочетете тук!

Реклама

1 коментар към “Емилия: Причината да изляза от зоната ми на комфорт е в мъжа ми”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!