Емилия открито за голямата промяна / ВИДЕО

Емилия разказва за новата посока в работата и за личния си свят в интервю за Signal.bg. Тя споделя, че за новите си търсения е провокирана от своя съпруг и от целия си екип. На няколко пъти в интервюто подчертава, че не къса с миналото си като изпълнител и стила, който е правила години наред: „Аз по никакъв начин не се отричам и не пренебрегвам всичко, което съм направила в попфолка. Това са песните, които ме направиха това, което съм”.

След две десетилетия на сцената на попфолка и фолклора, певицата иска да покаже и още една страна от таланта си, защото не само това, което публиката вече знае за нейния изпълнителски стил, е тя самата като талант и отношение към музиката.

Намира съмишленици в лицето на хората от своя екип и хитмейкъра Кости, с когото започват усилено сътрудничество вече две години. Той, като композитор, подхожда много сериозно към вокалния талант на всеки артист. Предлага песни, които наистина й подхождат и ако тя усети дадена мелодия, се съсредоточават върху нея. Интересен й е досегът с чуждестранни изпълнители и това я обогатява като артист.

По повод отсъствието й от концерта на „Планета”, певицата е категорична, че евентуалното й явяване на него би повлияло разконцентриращо по отношение на подготвяните нови международни проекти.

„Точно по това време правехме проекта си с Кости, Джей Мали и Додо, работех и по други песни и не виждах как мога да съчетая подготовката за концерта и участието там, с другите ми ангажименти. Пък и да си кажа честно, аз съм печелила всички награди във фолка, пяла съм и съм участвала във всички концерти и турнета на „Планета”, така че вече не виждам своето място на тази сцена. Нещата много се промениха, има много нови лица. Нека те да се изявят пред публиката, сега им е времето” – разказва тя пред водещата Емилия Стоянова.

Промо / Емилия, Кости, Джей Мали и Додо – Djeale

„Да, подготвяме мой концерт. Говорили сме си с моя екип и това ще стане. Без да се ангажирам да поставям срокове и да казвам кога ще бъде, но ще се случи, когато съм готова” – издава още тя в „Открит микрофон“.

На въпрос дали концертът, който замисля, ще бъде свързан с юбилейна нейна годишнина или с излизане на албум, звездата е категорична: „Не обичам юбилейните концерти, малко ми звучи като: всички направиха концерти, Емилия и тя. Искам да стане, когато съм готова и мога да покажа нещо наистина различно, интересно, без то да е обвързано с годините ми на сцената или някакви си юбилеи. Защото какво са те, просто изминало време”.

Певицата не крие, че откакто е със съпруга си Жорж Башур се чувства свободна да изрази себе си. „Много е важно човекът до теб да те подкрепя. Аз за първи път имам такава подкрепа и идеята за тези проекти е негова. Той ме накара да повярвам, че мога повече. Защото, няма какво да си говорим, аз в попфолка какво повече мога да постигна… Идеята да разширя кръгозора си и да тръгна в тази нова посока е негова” – посочва изпълнителката в интервюто си за Signal.bg.

Сингълът „Харем” не постига успеха, който заслужава, по мнение на певицата. Там тя участвах само с фолклорни вокали, но не крие, че с екипа й са очаквали повече.

Емилия с първи международен проект – Промо / HAREM

Следващият проект „Адреналина” се наложи както у нас, така и в Румъния, има близо 12 милиона гледания в чуждестранен лейбъл.

Емилия спечели румънците с “Адреналина”/ ВИЖ

За българските си проекти Емилия твърдо остава на партньорството си с „Пайнер”. „Имахме среща с г-н Димитров. Той ни прие много добре със съпруга ми, разговаряхме надълго за това какво смятам да правя и той заяви, че с каквото може винаги ще помага и за международните проекти. За тях обаче работя с чужд продуцент” казва тя и добавя:

„Да, мога да кажа, че с Митко Димитров сме и приятели. Все пак аз от там тръгнах, той ме направи Емилия и винаги ще съм му благодарна”.

Новата колаборация – „Джале” вече се ротира по музикалните канали, които са извън фолк жанра, като казва: „Много е трудно да разчупиш стереотипа у хората. На някои им е трудно да не гледат на мен като на попфолк певицата Емилия, но все пак успяхме“.

За представянето на чисто новото парче за първи път на клубната сцена в София казва, че публиката веднага е запяла заедно с изпълнителите, макар да са били изминали само няколко часа от пускането на песента и клипа в онлайн пространството.

Обмисля и издаването на нов музикален албум като се надява това да се случи през тази година.

В семейството на Емилия цари любов и разбирателство. Щастлива е, че двете й деца от предишната връзка  с Коко Динев, се разбират чудесно с дъщерята на сегашния й съпруг Жорж Башур.

„Тя и Иван имат две години разлика и връзката между тях стана особено силна. Даже понякога той я ревнува от приятелките й. Вече говорим и за първите трепети и влюбвания. Това е нормално тя харесва момчета, той харесва момичета, бих се притеснила, ако е обратното / смее се/. Това са нормалните неща от живота”.

Децата бързо се приспособили едни към други. Бащата на Мира и Иван има възможност да се вижда с тях. „Всеки път, когато поиска. Имаме нормални отношения” – не крие певицата.

Огромна е празнината обаче в семейството им заради сполетялата ги трагедия, когато при катастрофа загива големият син на Жорж Башур. „Болката за всички ни е голяма, но най-голяма си остава тя за баща му и за майка му, за които е най-трудно. Той беше едно прекрасно дете” – казва тя.

Новият слух, който циркулира в публичното пространство, е че Емилия е бременна. „Имах здравословни причини, заради които качих малко килограми, сега вече съм добре. Но аз така се харесвам и не смятам да отслабвам /смее се/. Може би заради това си помислиха, че съм бременна. Пък и вече две години откакто сме женени и е нормално хората да очакват да се случи нещо такова. Ако стане, Дай Боже, уверявам ви, че лично ще съобщя, още преди това да е проличало. Няма да крия”.

Открита е по отношение на личното си пространство. Така беше и когато обяви връзката си Жорж Башур, така беше и като се ожениха.

„Няма смисъл да крия каквото и да е, защото съм публична личност и хората се интересуват” – заявява звездата.

От обичта и хармонията вкъщи произтичат и новите професионални търсения, защото има кой да я насърчава и да й казва, че може повече.

Убедена е, че най-въздействащата музика е фолклорната и признава, че ако пред публика, която нищо не знае за певицата Емилия, би изпълнила бавна фолклорна песен, за им покаже коя е.

„Имала съм такъв случай. Пред познати на съпруга ми, който е наполовина българин, наполовина сириец. Те не знаеха нищо за мен, не бяха чували мои изпълнения, когато им запях бавна народна песен, видях какво въздействие оказах” – подчертава тя.

Вижте интервюто, което Емилия даде пред „Открит микрофон“ с Емилия Стоянова тук!

Реклама

13 коментара към “Емилия открито за голямата промяна / ВИДЕО”

 • Miss Злобюла каза:

  Амбициозно звучи всичко, но който лети високо, после пада лошо! Пример за това е провала на Андреа! Лично аз харесвам Емилия и смятам, че е дна от перспективните фолк дами, но не виждам много потенциал да завладее европейската сцена …

 • Теди каза:

  Винаги съм харесвала Емилия от самото и начало! Тя освен красота, наистина има музикална грамотност.

  • Красен каза:

   И аз. Изхвърлих си всичките й албуми, които си купих като малък в боклука туко-що. Много жалко.

 • Таня каза:

  Гласът ти звучи като стържене с нокти по дъска. Хората с право те мразят.

 • Красимир каза:

  До Elina Misheva. Да, аз съм гей, защо? Ти да не си простовата квартална мутреса, че да питаш?

 • Андреа хомофобката каза:

  Елина Мишева мухло, ти от марс ли падаш. Не знаеш ли, че да не казвам, че половината, но поне 1/3 от аудиторията на тази музика е гей? проста ли си тъпа ли си не знам. И не се казва обратни идиотке излез от село и се образовай малко.

  • Добронамерение с нормално обръщение каза:

   На хомо сексуалните мъже е модерно да се казва курвари , а не педерасти, гейове, пендели и педали !

   На БИ сексуалните мъже е модерно да се казва бичовци !

   На хетеро сексуалните е модерно да се казва хюмнетисти !

   В момента сме 21 век, 2020 година !

 • Айшето каза:

  ТАЯ Е МАНГАЛКА! Ама тъпо Емилийо, смая народа с простия си речник,само накрая – на олигофренското си интервю не се оригна и изпърдя ма дива селянко! Оная твоя етно-сънародничка Роксана по е „образователна“ от теб ма ЦИГАНКО със мангалския ти миризлив мъж!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!