Емилия: Любовта е хармония и разбирателство / ВИДЕО

Емилия не крие щастието си в личен план. Фолк звездата сияе, а причината е любовта, която намери в лицето на Жорж Башур, с когото преди няколко месеца сключиха брак.

“Любовта е, когато откриеш човека, който продължава твоето изречение. Любовта е хармония и разбирателство” – сподели певицата пред Слави Трифонов в рубриката „Нещо лично“.

Емилия разказва, че талантът й е открит от майка й, когато е на 6-годишна възраст. Съветва се със специалисти и я записва на частни уроци по пеене, солфеж и пиано. Фолклорът винаги е бил част от живота на попфолк изпълнителката, а народната песен, която най-много е допринесла за формирането й като личност, е на тракийската певица Динка Русева.

“Тя ми е подарила много песни, а една от любимите ми е “Седнах да вечерям с моята свекърва”. Харесвам бавните народни песни, не че не харесвам хороводните, но бавните някак са по-близо до мен и затова в попфолк музиката повече ме влече към баладите” – подчертава тя.

Възпитаничката на музикалното училище в Широка лъка, тя първоначално е мислила да продължи с народна музика, но през този период се заражда попфолка. През 1998 година вече има много попфолк хитове и това до голяма степен е повлияло нейния избор.

Като дете много е харесвала Росица Кирилова, Дует Ритон и Лили Иванова.

“Това са изпълнители, които са част от моя живот. Слушала съм и съм израснала с тези песни, плакала съм на някои балади, на други съм се радвала. Има една песен, която е в моите детски спомени, “Елате ми на гости” на Дует Ритон. Когато бях на 7-8 годинки много исках да отида у тях на гости и винаги съм искала, но все още не съм” – споделя с усмивка Емилия.

1 коментар към “Емилия: Любовта е хармония и разбирателство / ВИДЕО”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!