Емилия: Бях първата, която се осмели

Емилия е една от първите фолк звезди, които започнаха да разнообразяват участията си с ретро песни и дори направи нови версии на неостаряващи парчета, с които радва публиката.

„Бях първата певица, която се осмели преди години да запише ретро песен на друга моя колежка. Направих тези песни не само за участията си. Първо направих „Птица бяла“, след това „Грешница“ и ги включих в репертоара и албумите си. Но не бях разбрана и бях критикувана много. За мен музиката няма граници. Тя не се разделя на стилове, стара – нова и т.н. Всяка песен, която избирам в моя репертоар, аз я преживявам, мисля за нея дни наред, обличам си я в моя глас, представям си я. Всяка една преминава през мен, през цялото ми тяло и чак тогава стига до публиката. Това могат да го разберат само творците, които са отдадени на някакъв вид изкуство. Никога и през ум не ми е минавало за дадена песен, която ще мога да изпея с цялата си душа и талант, че някой ще ме критикува. Но се случи. Сега виждам в някои колеги, не във всички разбира се – правят ретро песните с комерсиална цел, а не защото са почувствали, че трябва да изпеят някоя песен, защото им въздейства. Наистина аз подех тази вълна и ще продължавам да правя стари хубави песни“ – разказва тя пред „Блиц“.

По повод несекващия медиен интерес към семейния й живот с Жорж Башур и дали това се отразява по някакъв начин на взаимоотношенията им, певицата споделя: „Ние с моя съпруг сме едно цяло. Предвид работата ми е нормално да сме обсъждани постоянно. Взехме взаимно решение, когато имаме да кажем нещо, ние да си го казваме в прав текст. За да избегнем всякакви възможности за спекулации. И така ще си продължаваме“.

Вече 20 години фолк звездата не слиза от върха, а продължава да развива себе си и да изненадва почитателите си. За силната си връзка с музиката и за това дали би изоставила кариерата си заявява: „Не! Никога! Музиката е моята душа“!

Емилия и „Пайнер“ пускат иновативен проект

Наскоро със стартирането на нейния собствен youtube канал започнаха спекулации, че възнамерява да се раздели с „Пайнер”.

„Със сем. Димитрови и фирма „Пайнер“ сме в прекрасни отношения и продължаваме съвместната си работа. Нямаме промяна в тези отношения. Започнала съм с „Пайнер“ и ще продължаваме да си бъдем взаимно полезни. Фактът, че издавам с фирмата пореден албум, е достатъчно показателен, че продължаваме да работим заедно“ – подчертава тя и допълва още:

„Преди регистрирахме продажби и имахме съвсем други цели в продукцията си. Сега нещата се промениха-докато преди имаше продажби, сега вече има гледания, лайкове, последователи….. След цифровизацията на всичко и консумацията на това, което представяме, се промени. Създадох мой собствен канал emilia.online, за да имам цялата си дискография на едно място. Всеки един артист в определен етап трябва да има такова място, където да представя и подчертава дейността си. В YouTube е бъдещето на нашата работа. Видео канала ми – там е моето портфолио, както и мястото, в което ще подпомагам развитието на моите нови песни в България и чужбина“.

4 коментара към “Емилия: Бях първата, която се осмели”

 • Виждал съм това каза:

  Харесвам Емилия и записаните нови версии на ретро баладите от нея.
  Ама да се изхвърля чак ,“ Аз бях първата“ не отива.
  Глория записа на Как бързо времето лети на Т.Дачева още 2001 г.
  Мария записа Телефони с Оркестър Криатали ….,така че не е открила само тя за първи път топлата вода.
  Инак ще си кажа пак, харесвам как пее и фолк и фолклор и новите версии.

  • Марио каза:

   Азис също направи по-рано Ледена кралица на Глория и До тук на Деси Слава.

 • мара каза:

  Лелче бита карта си пий си хапчетата за паник атаките и си стой в къщи докато любимия ти съпруг скита по проститутките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!