Дони Василева: Не исках да се подписвам под песните

Дони Василева е сред актуалните автори на текстове за песни в попфолк жанра. Пред камерата на Signal.bg тя признава, че трудно се е решила да пише за най-комерсиалния жанр.

„Имах много резерви. Самата аз дълго седях в сянка преди изобщо някой да разбере коя съм. Не исках да се подписвам под песните, притеснявайки се точно от това нещо. Познати ме съветваха: „Не е за теб това“ и т.н. Държах си на някакво ниво, на някакъв определен стил. Не исках да навлизам в дебрите, в които стоеше попфолка по това време“ – казва тя и обяснява: „Сега нещата са много различни, затова и аз съм вече на бял свят, може да се каже. Появих се. Не се притеснявам и не се срамувам от това, което правя. Правят се много стойностни неща напоследък и аз мога да кажа, че се подписвам вече с дебела черта отдолу“.

Дони Василева следи какво се случва в жанра и е на мнение, че: „В последната, може би, една година много натам вървят нещата – към по-стойностни, по-смислени неща, по-добри. Естествено винаги има изключения, но аз ще продължавам да отстоявам позицията да се пишат хубави неща. Имам деца, които растат, които слушат тези неща и не искам те да пеят щуротии“.

Хората, които обръщат внимание на авторите на песните, няма кака да не са забелязали натюрела на Дони, въпреки че всеки един от текстописците се ръководи от това какво ще отива на изпълнителя, за когото пише.

„И съм лирична, и съм романтична, и съм всичко, което може да бъде една жена. Но тази лирика трябва да бъде поднесена по хубав, подходящ начин. Мога да бъда и сексапилната, и там съм ходила, в тези теми, но поднесени по подходящ начин. Нека да бъде елегантно поднесено всичко“ – казва авторката.

Сред най-изявените изпълнители, за които тя с удоволствие пише текстове за песни е Бони. Певицата пък не крие симпатиите си към Дони и споделя, че с нея много лесно се разбира какво иска да ú напише като текст.

„С Бони много текстове направихме напоследък. Те не са се появили все още. Появи се само „Повече от любов“. Още 4 песни имаме готови. Сега започнахме една нова. Продължават в този дух текстовете – по-стойностни, като „Повече от любов“ – споделя Дони Василева пред Signal.bg.

За композитора Мартин Биолчев, с когото направиха добър тандем, текстописката казва, че имат доста нови проекти. „С Мартин също, ще запазя в тайна какво правим, нека да се появи и ще го предложим. С различни изпълнители работя. Аз не съм ангажирана с никоя компания, работя с всички, стига да ми хареса музиката и да се съгласят, че ще пишем хубави неща“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!